H Τουρκία ετοιμάζει πρόκληση ανήμερα της 25ης Μαρτίου- Άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο

H Τουρκία ετοιμάζει πρόκληση ανήμερα της 25ης Μαρτίου- Άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Μια πρωτοφανή πρόκληση σχεδιάζει η Τουρκία ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου καθώς φαίνεται να εξετάζει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Τουρκία είχε εκδώσει στα τέλη του προηγούμενου μήνα NAVTEX με την οποία δέσμευε περιοχές στο κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Τουρκία την εντολή για την άσκηση θα πρέπει να δώσει ο πρόεδρος Ερντογάν.

Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αναφέρει:

Με μία πρωτοφανή πρόκληση, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η Τουρκία σκοπεύει να κάνει πράξη την απειλή της και να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο, υλοποιώντας την Navtex που εξέδωσε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα 15 πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού, το ερώτημα είναι εάν οι Τούρκοι έχουν σκοπό να εμφανιστούν και να προκαλέσουν.

«Η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων αφορά συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την ηττημένη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Ιταλία και τους συμμάχους και δεν περιλαμβάνει την Τουρκία» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, καταρρίπτοντας τις ανιστόριτες θεωρίες περί γκρίζων ζωνών.

«Έτοιμοι να δώσουμε το χέρι. Έτοιμοι να απλώσουμε το χέρι και να μας ενώνει. Έτοιμοι όμως και να υπερασπιστούμε ανά πάσα στιγμή όπως μας το θυμίζει κι η αυριανή επέτειος της 25ης Μαρτίου, τα σύνορά μας, την κυριαρχία μας, το έδαφός μας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ε.Ε. και αυτό φάνηκε καθαρά από τον λόγο για τον οποίο είχαμε αυτήν την απόφαση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η εορτασμοί για την 25 Μαρτίου αφιερώνονται στους δύο αξιωματικούς μας, που παραμένουν παράνομα κρατούμενοι για 24η ημέρα στην Τουρκία» τόνισε στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM