Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε πολλά μέτωπα στην Κρήτη

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε πολλά μέτωπα στην Κρήτη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές των Χανίων από αργά το βράδυ της Πέμπτης, με την πυροσβεστική υπηρεσία να προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές στις περιοχές Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα, Νιό Χωριό και Λίμνη Κυδωνίας καθώς και στις περιοχές Κάμποι και Σφηνάρι.

Στα σημεία των πυρκαγιών όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες απείλησαν οικίες στις περιοχές Παλαιά Ρούματα και Λίμνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, «από τις 4 τα ξημερώματα σε συνεννόηση με τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζητήθηκε και η συνδρομή εναερίων μέσων. Παράλληλα, υπάρχει ανοικτή γραμμή με όλους τους δημάρχους των περιοχών, όπου υπάρχουν πυρκαγιές, καθώς και με τις συναρμόδιες υπηρεσίες για τον καλύτερο συντονισμό του έργου πυρόσβεσης».

Φωτιές μικρότερης έκτασης έχουν εδηλωθεί σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CretaPost.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Πληροφορίες για ληγμένες πρώτες ύλες ενός χρόνου στο εργοστάσιο Γιαννίτση που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα

Ελλάδα / Λαμία: Πρώτες ύλες ληγμένες έναν χρόνο κατασχέθηκαν στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα

Κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, ληγμένες πρώτες ύλες
NEWSROOM
Μετά τα ακαθάριστα οικόπεδα, πυροπροστασία για τα ακίνητα: Ξαφνικός φόρος 500 ευρώ

Ελλάδα / Ξαφνική δαπάνη μέχρι 500 ευρώ και αλαλούμ από την μελέτη πυροπροστασίας για τα ακίνητα κοντά σε δάσος

Μεθόδους... γεωδαισίας για να δουν αν τα σπίτια τους απέχουν 300 μέτρα από το δάσος αναζητούν χιλιάδες πολίτες - «Θα είμαστε ελαστικοί», έχει διαμηνύσει ο υπουργός Περιβάλλοντος - Οι διευκρινίσεις του αρμόδιου γενικού γραμματέα Ευθύμιου Μπακογιάννη
NEWSROOM