Απεργία την Πρωτομαγιά

Μαύρη τρύπα 230 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποκαλύπτει ο Πολάκης

Μαύρη τρύπα 230 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποκαλύπτει ο Πολάκης Facebook Twitter
SOOC
0

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη σήμερα στη Βουλή η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποθέσεις στον χώρο της Υγείας.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ως μάρτυρας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έκανε λόγο για «μαύρη τρύπα» 230 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά τον ίδιο, το ΚΕΕΛΠΝΟ κρατούσε λογιστικά βιβλία μέχρι το 2011, καθώς έκτοτε νομοθετήθηκε η εξαίρεσή του από το δημόσιο λογιστικό και «δεν κρατούνταν κανένα στοιχείο».

Όπως έκανε γνωστό στα μέλη της επιτροπής, από τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το 2014, διαπιστώνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε 750,304,452 εκατομμύρια ευρώ και πλήρωσε 522.297.387 εκατ. ευρώ.

Κατόπιν τούτου διερωτήθηκε «που πήγαν» τα υπόλοιπα 230 εκατομμύρια ευρώ και ζήτησε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα. Κατά την τοποθέτησή του, κατήγγειλε επανειλημμένως ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ εξελίχθηκε σε off shore του υπουργείου Υγείας».

Πάντως ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, επισήμανε πως για όσα είπε ο κ. Πολάκης δεν κατατέθηκαν στα μέλη της επιτροπής αποδεικτικά στοιχεία.

Ο κ. Πολάκης έκανε και εκτενή αναφορά και στα Μέσα Ενημέρωσης που είχαν πάρει χρήματα για διαφημιστική δαπάνη από το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά στα πρόσωπα που είχαν προσληφθεί στον οργανισμό επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις επί Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι τα άτομα αυτά απασχολήθηκαν σε 5ετές πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και πληρώθηκαν από χορηγίες του οργανισμού.

Μάλιστα ο εισηγητής της ΝΔ ζήτησε να μη γίνεται αναφορά σε μη πολιτικά πρόσωπα και να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά τους, όταν μάλιστα αυτά είναι υπό δικαστική έρευνα. 

Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν και για τις χθεσινές αποκαλύψεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη «για την εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τον οποίον κατήγγειλε για "αλλοίωση" στοιχείων του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πολάκης κληθείς να απαντήσει μίλησε για «διαχρονική συμμορία στο χώρο της Υγείας», ενώ για τα έγγραφα που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούσαν τις συμβάσεις που υπογράφηκαν, είπε πως «ως προϊστάμενος» ζήτησε να δει τις συμβάσεις, υποστηρίζοντας πως τα έγγραφα αυτά δεν είναι κρυφά και ως εκ τούτου δεν τα πήρε παράνομα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ