Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έρχονται στην Αθήνα

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έρχονται στην Αθήνα Facebook Twitter
6

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς έρχονται στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου και η Καμίλα θα βρεθούν στην Αθήνα μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στις 9 και 10 Μαϊου.

Το επίσημο πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και ξενάγηση στον Παρθενώνα.

Αν και θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν θα υπάρξει επίσημη υποδοχή με κόκκινο χαλί στην Ηρώδου Αττικού, κάτι που συνηθίζεται μόνο για αρχηγούς κρατών.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μελών της Βρετανικής οικογένειας στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 50.

Η Ελλάδα, αν και χώρα καταγωγής από την μεριά του πατέρα του Καρόλου, ο ίδιος την επισκέπτεται επισήμως  για πρώτη φορά ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ δεν μας έχει επισκεφτεί ποτέ από τη στέψη της και μετά.

Ανεπίσημα βέβαια ο Κάρολος έχει ταξιδέψει στη χώρα μας για να επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Εδώ και πολύ καιρό Κάρολος και Καμίλα σχεδίαζαν το ταξίδι τους στην Αθήνα, αλλά αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να προγραμματιστεί σε συνάρτηση με τη γέννηση του τρίτου παιδιού του Ουίλιαμ και της Κέητ, η οποία αναμένεται τον Απρίλιο.

Πάντως ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου δεν επιτρέπει στον Κάρολο και την Καμίλα να μείνουν περισσότερες ημέρες στην Ελλάδα.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM