Σύλληψη 43χρονου που πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο

Σύλληψη 43χρονου που πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο Facebook Twitter
SOOC
0

Ένας 43χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, κατηγορούμενος για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Εκτός από το πλήθος πορνογραφικών αρχείων, οι αρχές εντόπισαν και «ίχνη» χρηματικών συναλλαγών μέσω εταιρείας εμβασμάτων προς χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, με σκοπό την αγορά σχετικού υλικού.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Στη διερεύνηση της υπόθεσης χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Από αυτά εντοπίστηκαν στην Ελλάδα χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων - λίγο νωρίτερα είχε συλληφθεί και ένας 24χρονος με τις ίδιες κατηγορίες.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε σύνδεση που ήταν καταχωρημένη στην οικία του 43χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητό μέσω αποθήκευσης τύπου USB και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα σταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM