Αυξάνονται οι Τούρκοι πολίτες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

Αυξάνονται οι Τούρκοι πολίτες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC
0

Στην αλματώδη αύξηση του αριθμού των Τούρκων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, αναφέρεται εκτενώς σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Μόνο μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2018, κατατέθηκαν στις ελληνικές αρχές 250 αιτήσεις ασύλου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει τεράστια αύξηση στην υποβολή αιτήσεων από Τούρκους πολίτες, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.

Ενδεικτικό είναι πως το 2015 μόλις 43 Τούρκοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ενώ το 2016 οι αντίστοιχες αιτήσεις έφτασαν τις 189.

Το 2017 όμως, και ενώ η τουρκική κυβέρνηση είχε ήδη προβεί σε εκτεταμένες διώξεις για την απόπειρα πραξικοπήματος, οι αιτήσεις ασύλου από τη γειτονική χώρα «εκτοξεύθηκαν» στις 1.827.

Αξιωματικός του ελληνικού λιμενικού δήλωνε την Τετάρτη στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, πως ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των αιτήσεων ασύλου.

Άλλωστε για πολλούς Τούρκους η Ελλάδα είναι απλώς ένας ενδιάμεσος σταθμός, στο ταξίδι τους προς άλλες χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM