Hurriyet: Με το κίνημα Γκιουλέν συνδέονται οι 17 Τούρκοι που πέρασαν στις Οινούσσες

Hurriyet: Με το κίνημα Γκιουλέν συνδέονται οι 17 Τούρκοι που πέρασαν στις Οινούσσες Facebook Twitter
EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)
0

Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει τους 17 τούρκους πολίτες, οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, η τουρική εφημερίδα Hurriyet. 

Σημειώνεται πως η Άγκυρα κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -ο οποίος έχει καταφύγει στις ΗΠΑ- ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.

Οι «17» που αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και μεταφέρθηκαν από το λιμενικό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, είναι συγκεκριμένα 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, που ζητούν άσυλο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politischios.gr.

Από την πρώτη στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς του τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, φτάνουν σχεδόν τα 2.000. Όπως γράφει χαρακτηριστικά, 153 ζήτησαν άσυλο από τις ελληνικές αρχές το 2016 και 1.827 το 2017.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα. Όπως προσθέτει, διαμένουν σε περιοχές που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Η Hurriyet χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους 33 τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες τον Δεκέμβριο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ