Η «φάλαινα των αιθέρων», ένα από τα πιο παράξενα αεροπλάνα του κόσμου, προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η «φάλαινα των αιθέρων», ένα από τα πιο παράξενα αεροπλάνα του κόσμου, προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» Facebook Twitter
0

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελευθέριος Βενιζέλος, βρέθηκε ένα από τα πέντε γιγαντιαία και παράξενα σε σχήμα Beluga Airbus που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Το «Beluga» πήρε το όνομά του λόγω της ομοιότητάς του με την άσπρη φάλαινα.

Το απόγευμα της Παρασκευής προσγειώθηκε στο χώρο στάθμευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για ανεφοδιασμό και ανάπαυση του πληρώματος του. 

Το μεταγωγικό Airbus Beluga είναι το αεροσκάφος με το πιο παράξενο σχήμα στον κόσμο. Το αεροσκάφος έχει κωδικό όνομα A300-600ST (Super Transporter), πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του A300-600 με υπερμεγέθη άτρακτο.

Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 47 τόνων. Ο στόλος των 5 Belugas που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από την Airbus για να καλύπτει τις δικές της ανάγκες, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς φορτίων σε τρίτους.

Τα Beluga χρησιμοποιούνται κυρίως για να μεταφέρουν τμήματα των υπό παραγωγή αεροσκαφών της Airbus, από τα εργοστάσια κατασκευής τους μέχρι τις γραμμές συναρμολόγησης της Τουλούζης και του Αμβούργου.

Η σχετική φωτογραφία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Facebook.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ