Στις 4 Φεβρουαρίου το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα - Απομακρύνθηκε ο αμφιλεγόμενος διοργανωτής Μιχάκης

Στις 4 Φεβρουαρίου το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα - Απομακρύνθηκε ο αμφιλεγόμενος διοργανωτής Μιχάκης Facebook Twitter
4

Η ημερομηνία οριστικοποιήθηκε και την επόμενη Κυριακή, στις 4 Φεβρουαρίου θα γίνει το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα.

Οι διοργανωτές έλαβαν την απόφαση χθες και το Συλλαλητήριο θα γίνει στις 14:00 στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας.

Μέχρι χθες δεν είχε κατατεθεί αίτημα στον δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος προκειμένου να διοργανωθεί το  συλλαλητήριο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα γίνει εντός της ημέρας όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ωστόσο υπάρχει και έντονο παρασκήνιο πίσω από τη λήψη απόφασης της διοργάνωσης στη  μαραθώνια σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που έκαναν χθες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, οι φορείς και τα σωματεία που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στο Μακεδονικό ζήτημα.

Πρωταγωνιστής στο παρασκήνιο αυτό είναι ο Δημήτρης Μιχακης στον οποίο φορείς, σωματεία και ενώσεις ξεκαθάρισαν ότι δεν έχει καμία θέση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία και ότι η διοργάνωση ανήκει πλέον στις Παμμακεδονικές Ενώσεις και σε άλλους φορείς που ορίστηκαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το thestival.gr στην την ίδια σύσκεψη προέκυψαν τα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν τη Συντονιστική Επιτροπή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Μιχάλης Πατσίκας, συνδιοργανωτής του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και ο Στέργιος Καλόγηρος, ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV.

Οι πιέσεις από όλες τις πλευρές (Σύνδεσμοι Αποστράτων, Χριστιανικά Σωματεία, Μακεδονικοί Σύλλογοι) για την απομάκρυνση του Δημήτρη Μιχάκη ήταν έντονες και τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα των Παμμακεδονικών Ενώσεων που τον στήριζαν αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω προκειμένου να «σωθεί η τιμή του Συλλαλητηρίου».

Στις 4 Φεβρουαρίου το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα - Απομακρύνθηκε ο αμφιλεγόμενος διοργανωτής Μιχάκης Facebook Twitter

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μιχάκης

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97,8  ο μέχρι χθες διοργανωτής του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλητικό για τη ζωή του τηλεφώνημα.

«Δηλώνω και το καταγγέλλω δημοσίως ότι σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα απειλητικό εναντίον μου, δίνοντάς μου διορία να ακυρώσω το συλλαλητήριο. Απείλησαν τη ζωή μου. Θα πάω στον εισαγγελέα, δεν φοβάμαι τίποτα γιατί εδώ αφορά στην πατρίδα μας και την ενότητα όλων των Ελλήνων. Θα πάω στον Εισαγγελέα και θα βρούμε ποιο άτομο ήταν αυτό και τι υποκρύπτεται από πίσω. Θα δώσω στοιχεία και θα διευκολύνω να βρεθούν αυτοί που ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο», αποκάλυψε ο κ. Μιχάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως πέραν αυτού του περιστατικού, λαμβάνουν μαζικά μηνύματα υπέρ του συλλαλητηρίου.

Λίγες ώρες μετά ήρθε η απομάκρυνσή του καθώς η αποκάλυψη πως για το ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου προκάλεσε αντιδράσεις.

Στις 4 Φεβρουαρίου το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα - Απομακρύνθηκε ο αμφιλεγόμενος διοργανωτής Μιχάκης Facebook Twitter

Παμμακεδονικές ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και χριστιανικά σωματεία που πρωτοστάτησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, δήλωναν πως δεν θα συμμετάσχουν. Οι ίδιοι οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης μόλις ενημερώθηκαν για το ποιος δημιούργησε την εκδήλωση στο facebook για το Συλλαλητήριο της Αθήνας αποφάσισαν να απέχουν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο  Μιχάκης δηλώνει δικηγόρος και νομικός σύμβουλος. Στο προσωπικό του προφίλ στο facebook αναφέρει ότι είναι ψάλτης. Σε άρθρα του στο διαδίκτυο υπογράφει ως μουσικοσυνθέτης και δικηγόρος. Έχει δηλώσει ότι δημοσιογραφεί από 15 ετών. Δηλώνει επίσης ότι είναι μαθητής του Μανώλη Ανδρόνικου. Στο βιογραφικό του υπάρχουν οι ιδιότητες του υποψήφιου βουλευτή καθώς και του προέδρου του πολιτικού φορέα ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.

Τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αλλά τερμάτισε προτελευταίος μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους αποφάσισε να μην είναι ξανά υποψήφιος. Τότε ενημέρωσε τους υποστηρικτές του μέσω του ιστολογίου του ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής γιατί «όλοι εξαπατούν τον ελληνικό λαό» και ζήτησε από το κοινό του να σταθεί δίπλα του τονίζοντας πως θα το δικαιώσει.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Μιχάκης μιλά σε εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Επί σαράντα λεπτά κάποιος κύριος του κρατά την ομπρέλα ενώ ο ίδιος απευθύνεται με κραυγές σε εκατό άτομα.

Αναφωνεί ακραία συνθήματα σε μια εκδήλωση με ανάλογο ακροατήριο. Λίγες ημέρες μετά θα μιλήσει σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και θα πει ότι ήταν κεντρικός ομιλητής σε συλλαλητήριο που έγινε στο Ωραιόκαστρο και καλύφθηκε από διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

 

Το 2010 ο κ. Μιχάκης είχε συντονιστικό ρόλο σε ένα συλλαλητήριο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο ίδιος. Πίσω του στέκονταν τρεις άντρες με περικεφαλαία, ασπίδες και ακόντια.

Ο εικονολήπτης κινηματογραφούσε μόνο τον ομιλητή. Το πλήθος δεν πρέπει να ξεπερνούσε τα είκοσι άτομα. Ο κ. Μιχάκης φαίνεται στο βίντεο να υπόσχεται στο κοινό του ότι ο αριθμός των συγκεντρωμένων θα αυξηθεί αργότερα μιας και «οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής».

 
 

 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM