Αλλάζει το ωράριο για τη μουσική στο Κολωνάκι - Τι λέει ο δήμος Αθηναίων

Αλλάζει το ωράριο για τη μουσική στο Κολωνάκι - Τι λέει ο δήμος Αθηναίων Facebook Twitter
4

Αλλάζει το σκηνικό στο Κολωνάκι με παρέμβαση η οποία θέλει να βάλει όριο στη μουσική και επιδιώκει να περιορίσει την ηχορύπανση και τη ξέφραγη λειτουργία των μπαρ που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.

Σε εφαρμογή από 1/1/2018 έχει τεθεί η νέα Κανονιστική Απόφαση του δήμου Αθηναίων με βάση την οποία απαγορεύεται η μουσική στα μπαρ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μετά τη 1 τα ξημερώματα την Παρασκευή και το Σάββατο στην περιοχή του Κολωνακίου.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία δεν τηρείται ποτέ και πουθενά, η μετάδοση μουσικής επιτρέπεται μέχρι τις 22.00 το βράδυ κατά τη χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23.00 κατά τη θερινή περίοδο.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να παρατείνει κατά μία ώρα το ωράριο της μουσικής στα καταστήματα, ειδικά σε δρόμους όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή και οχλαγωγία και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τον θόρυβο.

Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.

Σε επικοινωνία που είχε το LiFO.gr με εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων, μας εξήγησε ότι η παράταση του ωραρίου αποτελεί «απλή εφαρμογή του νόμου» και ο στόχος είναι πλέον να τηρείται από όλους.

Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στη συνολική αυστηροποίηση του πλαισίου που διέπει τη χρήση των δημοσίων χώρων, μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες ο Δήμος Αθηναίων με την αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων, τη χάραξη διαγραμμίσεων κτλ.

Ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί μέσω της λήψης αυτών αυστηρότερων μέτρων να αλλάξει την εικόνα ορισμένων εκ των πιο εμβληματικών σημείων της πόλης.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες, εκτός από την πλατεία Αγίας Ειρήνης όπου έχει ήδη γίνει, πρόκειται να χαραχθούν διαγραμμίσεις τόσο στην πλατεία Κολωνακίου όσο και στην περιοχή του Μακρυγιάννη.

Και μπορεί, όπως μάς ανέφερε ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, οι διαγραμμίσεις να μην είναι από αισθητική άποψη ό,τι το καλύτερο, ωστόσο θα βοηθήσουν τους δημοτικούς αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους απέναντι στους μαγαζάτορες που αυθαιρετούν, ενώ θα ευαισθητοποιήσουν και τους πολίτες γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αλλάζει το ωράριο για τη μουσική στο Κολωνάκι - Τι λέει ο δήμος Αθηναίων Facebook Twitter
Αλλάζει το ωράριο για τη μουσική στο Κολωνάκι - Τι λέει ο δήμος Αθηναίων Facebook Twitter
Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Γλυκούλη Δήμαρχε...μια που θα πας πλατεία δεν φτιάχνεις και εκείνα τα ρημάδια τα πλακάκια πάνω της που δεν μας αφήνουν να την απολαύσουμε γιατί είναι κακοχυμένα και ό,τι νά'ναι? Βάλε και εσύ ένα τακουνάκι, έστω χαμηλό και αν μπορέσεις να την διασχίσεις γρήγορα γιατί βιάζεσαι, ας πούμε να προλάβεις την μπουτίκ ανοικτή, εγώ θα κάτσω να την σκουπίσω! Α και εκείνα τα πλακάκια απέναντι στην δικιά σου πλατεία, Κοτζιά, μπροστά στο Νοτος, που είναι πιο χάλια κ από χάλια, που το ζητάμε τόσα χρόνια αλλά δεν σε νοιάζει γιατί είπαμε, δεν φοράς τακούνια. Μόνο που αυτά σε σκοτώνουν ακόμα και με παντόφλα.