Ο Σπίρτζης ανακοίνωσε πότε θα πέσουν οι μπάρες στο μετρό

Ο Σπίρτζης ανακοίνωσε πότε θα πέσουν οι μπάρες στο μετρό Facebook Twitter
2

Καθώς οι μπάρες στο μετρό παραμένουν ακόμη ανοιχτές και αρκετοί συνεχίζουν ανεμπόδιστοι τις «δωρεάν» μετακινήσεις, ο υπουργός Υποδομών Χρηστός Σπίρτζης δίνει νέα ημερομηνία για το πότε επιτέλους θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε δηλώσει πως αυτό θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο και στη συνέχεια είχε αναφέρει τα τέλη Ιανουαρίου.

Η νέα ημερομηνία που δίνει είναι τον Φεβρουάριο και μάλιστα προς τα τέλη του μήνα.

Πιο συγκεκριμένα ο Χρηστός Σπίρτζης ανέφερε σήμερα πως προς το τέλος Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Μετρό και θα κλείσουν οι πόρτες στα τερματικά μηχανήματα.

Όπως είπε πέραν της προσαρμογής του κοινού στο νέο σύστημα έπρεπε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για εκείνους που πληρώνουν μισό εισιτήριο, η οποία υπολογίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ κ Σπίρτζης είπε ότι δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, αντιθέτως έχουν πωληθεί πάνω από 400 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες που εκδίδονται πλέον και μέσω ίντερνετ, ενώ οι παλαιές χάρτινες κάρτες δεν ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες κάθε μηνά.

Ο υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε και σήμερα ότι δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και ανακοινώσε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο ηλεκτρονικό δορυφορικό σύστημα πληρωμής διοδίων στους αυτοκινητόδρομους. Το νέο σύστημα όπως είπε θα εφαρμοστεί σε κάποιους από τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Είμαι πολύ υπέρ του νέου εισιτηρίου όμως πραγματικά δεν τα έχουν οργανώσει και με τον καλύτερο τρόπο! Έχω ετήσια κάρτα και ακόμα περιμένω να παραλάβω την ηλεκτρονική! Καταθέσαμε τα χαρτιά αρχές Δεκέμβρη και πριν καμιά 10ριά μέρες μας ενημέρωσαν ότι τα στοιχεία μας χάθηκαν και πρέπει να τα ξαναπάμε... Οπότε τι; δεν θα πάρω ετήσια για τον επόμενο χρόνο αν πάνε με τον ίδιο ρυθμό; (η ετήσια λήγει τέλος Φλεβάρη). Δεν ξέρω αλλά τόσο δύσκολο ήταν να οργανώσουν τη διαδικασία πιο ομαλά; μπορεί τι να πω...
Ενα βασικο προβλημα με τα καινουργια εισιτηρια ειναι οτι αργουν πολυ να εκδωθούν. Πρεπει να παιξεις 5-6 πίστες μέχρι να φτάσεις στον τελικό και αν, γι αυτο και πολυ συχνα εχει ουρες στα μηχανήματα.