Απεργία την Πρωτομαγιά

Πρωτοφανής συμπαράσταση στον αγώνα ζωής που δίνει ο 12χρονος Αλέξανδρος Μελισσινός

Πρωτοφανής συμπαράσταση στον αγώνα ζωής που δίνει ο 12χρονος Αλέξανδρος Μελισσινός Facebook Twitter
0

Με το σύνθημα, «Αλέξανδρε, βάλε το γκολ της ζωής σου», εκατοντάδες παιδιά και μεγάλοι, μέλη τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων αλλά και ποδοσφαιριστές από την Κοζάνη, την Ημαθία και τον Άρη Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θέλησαν να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για τον  12χρονο Αλέξανδρο Μελισσινό που πάσχει από οστεοσάρκωμα να καταφέρει να μεταβεί σε εξειδικευμένο αντικαρκινικό κέντρο στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ένωση Ποδοσφαιρικών σωματείων Κοζάνης (ΕΠΣ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης (ΟΑΠΝ) και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υποστήριξαν με την ενεργό παρουσία τους οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Θοδωρής Ζαγοράκης (και νυν ευρωβουλευτής) και Παντελής Καπετάνος.

Στην πλατεία Νίκης είχαν τοποθετηθεί από τους οργανωτές δύο κουμπαράδες όπου μικροί και μεγάλοι πρόσφεραν χρήματα προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό της μετάβασης και της νοσηλείας του νεαρού Αλεξάνδρου Μελισσινού.

Σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης τις προηγούμενες ημέρες, Σύλλογοι και επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης στην Κοζάνη , διοργάνωσαν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη όπου τα έσοδα τους κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση του ταξιδιού του Αλεξάνδρου στις ΗΠΑ.

Ο 12χρονος Αλέξανδρος διεγνώσθη από οστεοσάρκωμα μετά από κάταγμα που υπέστη σε ποδοσφαιρικό αγώνα που συμμετείχε ως ποδοσφαιριστής της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης.

Στις 18 Ιανουαρίου αναχώρησε για την Αμερική και στις 30 Ιανουαρίου θα εισαχθεί στο εξειδικευμένο κέντρο στο Χιούστον MD ANDERSON, όπως είχε πει  στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πατέρας του παιδιού Γενναίος Μελισσινός.

Το ποσό που απαιτείται για την μετακίνηση και την θεραπεία του Αλέξανδρου είναι τεράστιο και αγγίζει τις 500.000 ευρώ.

Ο κ Μελισσινός υπογράμμισε  ότι είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και των ομογενών από Αμερική, Αγγλία, Ιορδανία, που επικοινωνούν ώστε να βοηθήσουν και εκείνοι από την δική τους πλευρά των Αλέξανδρο δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Ή οικογένεια επέλεξε το εξειδικευμένο κέντρο στο Χιούστον θέλοντας να κάνει το καλύτερο για το παιδί της, μετά από την παραμονή τους στο Νοσοκομείο Ελπίδα ολοκληρώνοντας δυο κύκλους χημειοθεραπειών.

Από την πρώτη στιγμή που η οικογένεια δημοσιοποίησε το πρόβλημα η ανταπόκριση είναι μεγάλη και συνεχίζεται με εντυπωσιακό τρόπο από κάθε γωνιά της Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον να φιλοξενηθεί η οικογένεια στην Αμερική καθώς γίνεται προσπάθεια να μαζευτούν χρήματα που θα χρειαστούν για τον αγώνα ζωής που δίνει ο Αλέξανδρος.

Πρωτοφανής συμπαράσταση στον αγώνα ζωής που δίνει ο 12χρονος Αλέξανδρος Μελισσινός Facebook Twitter

Το βίντεο από το Kozanimedia:

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Kozanimedia

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM