Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων - Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών η κατάταξη

Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων - Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών η κατάταξη Facebook Twitter
SOOC
3

Σαρωτικές φέρεται να είναι οι αλλαγές όσον αφορά στη στρατιωτική θητεία των νεοσυλλέκτων καθώς μόνο δύο Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων εκτιμάται ότι θα μείνουν ανοιχτά για τον Στρατό Ξηράς και στα υπόλοιπα θα κλείσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, η κατάταξη των νεοσυλλέκτων θα γίνεται από Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, τα οποία θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες θα υποδέχονται τους φαντάρους και μέσα σε δύο μέρες θα τους προωθούν στις μονάδες που θα υπηρετήσουν.

Νέα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα δημιουργηθούν στη Ρόδο, όπου και θα καταταγούν όλοι οι στρατιώτες που προορίζονται για μονάδες του νησιού και άλλων κοντινών νησιών, όπως το Καστελόριζο, ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει για την Κω, τη Χίο, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Λήμνο και την Κρήτη.

Εκεί οι φαντάροι θα περνούν από ιατρικές εξετάσεις, θα παίρνουν τον ιματισμό τους και το φύλλο πορείας για τις μονάδες, όπου θα λάβουν τη βασική εκπαίδευση στα όπλα.

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης που θα συνεχίσουν να λειτουργούν είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, ενώ θα μπει λουκέτο στα κέντρα νεοσυλλέκτων:

Πυροβολικού – Θήβα
Μηχανικού – Ναύπλιο
9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο
2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη
Υγειονομικού – Άρτα
Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη
586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά
Υλικού Πολέμου – Λαμία
Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Βλακείες κάνουν. Δεν μειώνονται δαπάνες παρά ελάχιστα. Απλά το κόστος μεταφέρεται αλλού. Κλείνουν χωρίς σοβαρό λόγο έναν ιστορικό θεσμό όπως τα ΚΕΝ όπου η αλήθεια είναι δεν ήταν τόσο άχρηστη η παραμονή. Εγκλιματίζεσαι, μαθαίνεις βασικούς κανόνες και ρίχνεις και καμιά βολή. Ύστερα απο εκεί οι φαντάροι θα αναλωθούν σε σκοπιές, καθαριότητα και τίποτα αγγαρείες. Καθαρή τύχη είναι να ρίξεις πάλι καμιά βολή, να πας σε άσκηση ή κάνεις κάτι σχετικό με την ειδικότητα σου. Εμένα ταλαιπωρία μου φαίνεται πιο πολύ όλο αυτό για τους νεοσύλλεκτους. Θα γίνει αλαλουμ. Τι πάει να πει "σε μερικές κεντρικές μονάδες"? Θα στοιβάξουν όλη την Ελλάδα σε 5-6 μονάδες? Για 2 (!) ημέρες και μετά στις μονάδες όπου θα κάνουν Βασική Εκ/ση και υπόλοιπη θητεία καπάκι και που θαναι δεν ξέρω και γω που? Τα ΚΕΝ είχαν και ένα γεωγραφικό κριτήριο. Πχ τα παιδιά της Ηπείρου, Ιονίου, Αιτωλοακαρνανίας παρουσιάζονταν στο (προβληματικό ήδη λόγω μεγάλου αριθμού) ΚΕΝ Μεσολογγίου. Εαν έπαιρνες αναβολή και πας μετά, αυτά τα παιδιά Άρτα συνήθως. Δηλαδή όχι μακρυνά ΚΕΝ. Ποιος ξέρει που θα στέλνονται τώρα. Και θαναι και πολυπληθή "ΚΕΝ". Αν θέλουν μείωση δαπανών, ας κλείσουν επιτέλους όσα βυσματικά στρατόπεδα έχουν απομείνει με πολύ μικρό αριθμό στρατιωτών. Δεν έχουν νόημα ύπαρξης. Και τα άτομα αυτά να πάνε σε τίποτα ερημωμένες μονάδες στα σύνορα με Αλβανία πχ. Και να μην αγοράζουν άσκοπα πανάκριβους εξοπλισμούς. Δις ολόκληρα για όπλα, αλλά κανα εκατ παραπάνω υπερ φαντάρων ποτέ, αντιθέτως κοιτάνε για περικοπές εκεί.