Απίστευτα μεγέθη για την Ελλάδα - Οι θυελλώδεις άνεμοι έφθασαν έως τα 132 χλμ την ώρα

Απίστευτα μεγέθη για την Ελλάδα - Οι θυελλώδεις άνεμοι έφθασαν έως τα 132 χλμ την ώρα Facebook Twitter
0

Θυελλώδεις άνεμοι σημειώθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), από το πρωί έως το απόγευμα (17:00) οι ισχυρότεροι άνεμοι είχαν καταγραφεί από τους μετεωρολογικούς σταθμούς:

ΕΑΑ στη Φινοκαλιά Λασιθίου Κρήτης (μέγιστη ριπή ανέμου 132 χιλιόμετρα την ώρα)

Μικρή Βίγλα Νάξου (124 χιλιόμετρα την ώρα)

Ακρωτήρι Παξιμάδα στην Κάρυστο Ευβοίας (121 χιλιόμετρα την ώρα).

Είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με το meteo.gr, ότι σε περίπου 20 σταθμούς του δικτύου του, οι μέγιστες ριπές του ανέμου ξεπέρασαν την Πέμπτη τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Στην Αθήνα, η μέγιστη ριπή του ανέμου έφθασε τα 101 χιλιόμετρα/ώρα και στη Θεσσαλονίκη τα 87 χιλιόμετρα/ώρα.

Εκτιμάται ότι και στη συνέχεια της ημέρας οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας.

Απίστευτα μεγέθη για την Ελλάδα - Οι θυελλώδεις άνεμοι έφθασαν έως τα 132 χλμ την ώρα Facebook Twitter
Πυροσβέστες απομακρύνουν δένδρο στο Πεδίο του Άρεως το οποίο έχει πέσει από τον δυνατό αέρα που φύσαγε το πρωί με αποτέλεσμα να κλείσει τις δυο λωρίδες της καθόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας - ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Προβλήματα στην Θεσσαλονίκη

 

Σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Εξαιτίας των ανέμων, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, έπεσαν δέντρα και διάφορα αντικείμενα, ακυρώθηκαν και καθυστέρησαν πτήσεις, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένας οδηγός φορτηγού στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου.

Μεγάλο αριθμό κλήσεων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την παροχή βοήθειας. Μέχρι στιγμής χρειάστηκε να επέμβει σε 28 περιπτώσεις για κοπή δένδρων και σε 38 περιπτώσεις για απομάκρυνση αντικειμένων όπως τέντες και πινακίδες. Κλήσεις δέχθηκε επίσης, η Πυροσβεστική σε Σέρρες, Γιαννιτσά και Χαλκιδική.

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ακυρώθηκαν 8 πτήσεις, σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι θυελλώδεις άνεμοι στάθηκαν αιτία για τραυματισμό οδηγού φορτηγού στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Όταν επιχείρησε να κατέβει από το όχημα, η πόρτα του φορτηγού έκλεισε από τον δυνατό άνεμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τον μετέφερε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ, οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ