«Μεξικάνικου» τύπου η εκτέλεση του Στεφανάκου - Φοβόταν για τη ζωή του

«Μεξικάνικου» τύπου η εκτέλεση του Στεφανάκου - Φοβόταν για τη ζωή του Facebook Twitter
0

Καθώς σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου, οι αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, αλλά και τις πληροφορίες από το περιβάλλον του θύματος.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το κτίριο που χρησιμοποιούσε παλαιότερα ως έκθεση αυτοκινήτων στη λεωφόρο Αθηνών 302 και πλέον λειτουργούσε ως ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο ενώ ο πρώτος όροφος ως γραφεία εταιρίας με υγραέριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Η αποκάλυψη πως ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο δείχνει πως φοβόταν για τη ζωή του.

Χθες το απόγευμα έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμα άτομο που τον συνόδευε, κάτι που χαρακτηρίζεται ως «κενό ασφαλείας».

Ορκισμένοι εχθροί από το παρελθόν του Στεφανάκου βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών για το συμβόλαιο θανάτου το οποίο πιθανολογείται πως ήταν ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών. Ήδη υπάρχουν δύο ύποπτοι, γνωστοί για το ρόλο τους στην ελληνική μαφία, που είναι ψηλά στη λίστα αυτών που ήθελαν νεκρό τον Στεφανάκο.

«Μεξικάνικου» τύπου η εκτέλεση του Στεφανάκου - Φοβόταν για τη ζωή του Facebook Twitter

Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος κάνει λόγο για «Μεξικάνικου» τύπου εκτέλεση του 58χρονου  καθώς ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το πολεμικό καλάσνικοφ μέσα σε θήκη κιθάρας.

Οι δύο δράστες επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα μάρκας Triumph Tiger.

Προσέγγισαν το στόχο τους λίγο μετά τις 19.00, την ώρα που ο Στεφανάκος επιβιβαζόταν στη θωρακισμένη μαύρη BMW.

Όταν το θύμα κάθισε στη θέση του οδηγού, σχεδόν ταυτόχρονα ο εκτελεστής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού πριν αυτή κλειδώσει και πυροβόλησε το στόχο του τουλάχιστον 22 φορές με το καλάσνικοφ που νωρίτερα είχε βγάλει από τη θήκη της κιθάρας όπου ήταν κρυμμένο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα προς την περιοχή του Ασπροπύργου.

Ο θάνατος του Βασίλη Στεφανάκου ήταν ακαριαίος.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής συλλέγουν μαρτυρίες και στοιχεία, όπως και υλικό από κάμερες ασφαλείας, που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ οι κάλυκες του πολεμικού όπλου μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστικές εξετάσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM