Ξεκίνησε η δίκη του 16χρονου για την αποτρόπαια δολοφονία του φίλου του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησε η δίκη του 16χρονου για την αποτρόπαια δολοφονία του φίλου του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
INTIME NEWS
0

Ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, κεκλεισμένων των θυρών, η εκδίκαση της υπόθεσης της αποτρόπαιας δολοφονίας του 14χρονου Τάσου, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Το έγκλημα που είχε σοκάρει τη χώρα, διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2016. Ο Τάσος δολοφονήθηκε από φίλο και συνομήλικό του, όπως φέρεται να ομολόγησε ο τελευταίος.

Το χρονικό

Το απόγευμα του Σαββάτου, της 11ης Ιουνίου 2016, ο 14χρονος Τάσος βρισκόταν στην πλατεία του χωριού με τους φίλους τους. Τα παιδιά αποφάσισαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους περίπου στις 11 το βράδυ.

Ο Τάσος έφυγε μαζί με τον 14χρονο -τότε- φίλο του και, όπως ο ίδιος είχε καταθέσει, οι δρόμοι τους χωρίστηκαν λίγα μέτρα μετά.

Ωστόσο, ο Τάσος δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι και όταν οι γονείς του δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, δήλωσαν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Η σορός του παιδιού βρέθηκε το επόμενο πρωί σε ένα χωράφι.

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, λίγες ώρες αργότερα, ο συνομήλικος φίλος του φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον Τάσο με ένα κουζινομάχαιρο. Όπως υποστήριξε, αιτία ήταν ο καβγάς των δύο φίλων για το ποια από τις δύο οικογένειες έχει το καλύτερο τρακτέρ.

Σύμφωνα με το thessnews.gr, σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης έχει απομακρυνθεί από το χωριό Γέφυρα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης της εντατικής επιμέλειας στους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής στο χωριό όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM