ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση για το μέγεθος του σεισμού στην Αττική από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ανακοίνωση για το μέγεθος του σεισμού στην Αττική από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Facebook Twitter
0

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11 το βράδυ πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η δόνηση προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρό της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 4,2 Ρίχτερ με το επίκεντρο 27 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα προκλήθηκε σύγχυση σχετικά με το μέγεθος του σεισμού καθώς αρχικά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ και αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος στα 4,3 Ρίχτερ.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM