Θρήνος για τον Απόλλωνα Ψαρουδάκη που σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα

Θρήνος για τον Απόλλωνα Ψαρουδάκη που σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα Facebook Twitter
Ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης (Δ) με τον πατέρα του
1

Ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης, γιος αγγειοχειρουργού είναι ο 32χρονος που καταπλακώθηκε και έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο του Star ο 32χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου. Σπούδασε μηχανικός επίγειων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϊ στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει ολιγοήμερες διακοπές ενόψει εορτών.

Το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτουργούσε, αλλά η παρέα του Απόλλωνα Ψαρουδάκη δεν πτοήθηκε και το κακό δεν άργησε να συμβεί. «Το χιονοδρομικό δεν δούλευε. Με δική τους ευθύνη πήγαν εκτός πίστας», ανέφερε στο Star ο ιδιοκτήτης sale χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, Απόστολος Λιάτσης.

«Το δυστύχημα έγινε στο σημείο λεγόμενο Κ2. Είναι εκτός οριοθετημένης πίστας χιονοδρομίας. Είναι για τους expert που πάνε και κάνουν την εκτός πίστας δραστηριότητα. Είναι η extreme πλευρά του χιονοδρομικού μας κέντρου εκτός πίστας. Κατά καιρούς έχουν πέσει και άλλες χιονοστιβάδες εκεί πέρα», τόνισε ο ιδιοκτήτης σχολής σκι, Αχιλλέας Παπαευθυμίου.

 

Οι φίλοι του 32χρονου που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα προσπάθησαν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν.

Δεν τα κατάφεραν όμως και κάλεσαν τους υπαλλήλους του χιονοδρομικού κέντρου, οι οποίοι κατάφεραν να τον ανασύρουν.

Με ασθενοφόρο ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών. Μέσα στο ασθενοφόρο οι διασώστες έκαναν προσπάθειες να τον επαναφέρουν. Επί δύο ώρες οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν τις δικές τους προσπάθειες. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν.

Επί περίπου δύο ώρες γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν ανταποκρίθηκε το παιδί και οι γιατροί σταμάτησαν τις προσπάθειές τους. Ο νεαρός είχε φτάσει νεκρός στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί έκαναν προσπάθειες μήπως και τον επαναφέρουν επειδή είχε και υποθερμία» ανέφερε στο protothema.gr ο Παντελής Αλεξιάδης, διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών.

«Τον βρήκαν καταπλακωμένο κάτω από χιόνια. Το πιο πιθανό είναι η ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του που μέχρι να τον βγάλουν δεν κατάφερε να αντέξει. Δεν είχε ούτε εξωτερικά χτυπήματα ή άλλες κακώσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη γενική του εικόνα αυτή τη στιγμή και λογικά κατέληξε από ανακοπή. Αυτό βέβαια θα μας το επιβεβαιώσει ο ιατροδικαστής» τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αν παθεις καποιο ατυχημα σε χιονια η σε παγωμενο ποταμι,και στο τελος εχει σταματησει η κυκλοφορια του αιματος,εισαι τυχερος απο μια πλευρα γιατι ο εγκεφαλος μπορει να μεινει ζωντανος πολυ περισσοτερη ωρα,σε σχεση με κανονικες θερμοκρασιες,λογω του οτι μειωνονται οι αναγκες του σε οξυγονο.Δυστυχως σε αυτη τη περιπτωση δε τα καταφερε.