Ρωσία: Θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να μην εκδοθεί ο «Mr. Bitcoin» στις ΗΠΑ

Ρωσία: Θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να μην εκδοθεί ο «Mr. Bitcoin» στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσει τα νόμιμα δικαιώματα του Ρώσου πολίτη Αλεξάντερ Βίνικ, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα, μετά την απόφαση που έλαβε ο Άρειος Πάγος για την έκδοση του «Mr. Bitcoin» στις ΗΠΑ.

«Η πρεσβεία όπως και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, έπραξαν και θα πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουν τα νόμιμα δικαιώματα του Ρώσου πολίτη», ανέφερε συγκεκριμένα η πρεσβεία.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίνικ δεν θεωρούν τετελεσμένη την απόφαση του Αρείου Πάγου όσον αφορά την έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες και προτίθενται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να μην εκδοθεί. Την δήλωση αυτή έκανε στο Ria Novosti ένας εκ των συνηγόρων, ο δικηγόρος Ηλίας Σπυρλιάδης

Ο κ. Σπυρλιάδης δηλώνει ότι η απόφαση αυτή ήταν «απρόσμενη» και περιμένουν την επόμενη εβδομάδα για να δουν την επιχειρηματολογία που θα παρουσιάσει ο Άρειος Πάγος στην καθαρογραμμένη δικαστική απόφασή του.

Ο κ. Σπυρλιάδης, μέσω των δηλώσεων του προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, σημειώνει πως ευελπιστεί ότι ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής θα λάβει υπόψιν του συγκεκριμένα γεγονότα όταν πάρει την τελική του απόφαση, μεταξύ των οποίων και την κατάθεση του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος δεν βρήκε στοιχεία που να στοιχειοθετούν την διάπραξη εγκληματικής πράξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM