ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Την έκδοση του «Mr. Bitcoin» στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Την έκδοση του «Mr. Bitcoin» στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Άρειος Πάγος Facebook Twitter
sooc
1

Την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ αποφάσισε σήμερα το ποινικό τμήμα του Άρειου Πάγου.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, καθώς απαιτείται η υπογραφή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ, κατηγορείται ότι «ξέπλενε» μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων, bitcoin, κέρδη εγκληματικών οργανώσεων.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε υπολογίσει ότι μέσα σε έξι χρόνια μέσω της πλατφόρμας BTC-e νομιμοποιήθηκαν 4 δισ. δολάρια.

Ο 38χρονος συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, όπου παραθέριζε με τη γυναίκα του και τους δύο γιους τους, στις 25 Ιουλίου.

Τον περασμένο Οκτώβριο το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα για την έκδοση του στις ΗΠΑ, και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βίνικ άσκησαν έφεση στον Άρειο Πάγο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έγινε ιδιαίτερα περίπλοκη καθώς μετά το αίτημα των ΗΠΑ, ακολούθησε και αίτημα των ρωσικών αρχών περί έκδοσης.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ο Βίνικ έχει διαπράξει απάτη απείρως μικρότερου βεληνεκούς, ύψους 10.000 ευρώ, υπογράφοντας συμβόλαιο για την προμήθεια προϊόντων χωρίς ποτέ να τα παραδώσει, και ενώ είχε καρπωθεί τα χρήματα της προκαταβολής. Ο 38χρονος είχε συναινέσει να εκδοθεί και να δικαστεί στην πατρίδα του.

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια