Στο σφυρί βγαίνουν δεκάδες ακίνητα οπαδών του Σώρρα

Στο σφυρί βγαίνουν δεκάδες ακίνητα οπαδών του Σώρρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
3

Υπό την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών βρίσκονται οφειλέτες στον Βόλο, που πίστεψαν στον -καταζητούμενο πλέον- Αρτέμη Σώρρα και δεν εξόφλησαν τις οφειλές τους.

Οι οπαδοί του Σώρρα, μετά από προτροπή του ιδίου και των συνεργατών του, προχώρησαν σε εξώδικα προς τις τράπεζες, ζητώντας να διαγραφούν οι οφειλές τους από τα 600 δισ. δολάρια που εκείνος υποστήριζε ότι διέθετε για να σώσει την Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας της Μαγνησίας Ταχυδρόμος, τουλάχιστον 400 Βολιώτες είχαν απευθυνθεί στις τράπεζες και είχαν κοινοποιήσει εξώδικες δηλώσεις. Όσοι από αυτούς επέμειναν και δεν προχώρησαν σε διακανονισμό των οφειλών τους, έχουν ζημιωθεί με υπέρογκα ποσά, λόγω των προσαυξήσεων και των τόκων, και εναντίον τους κινούνται αναγκαστικά μέτρα.

Πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, που επικαλείται η εφημερίδα, κανένα από τα εξώδικα δεν έγινε δεκτό. Τα πιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν σε αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις για τα χρέη, και όπου δεν υπήρξε συνεννόηση και συνεργασία με τους οφειλέτες, ανάλογα με το διάστημα των χρεών και το ύψος τους, κινήθηκε ή πρόκειται να κινηθεί η προβλεπόμενη αναγκαστική διαδικασία.

Οι οφειλέτες έδιναν εντολή στις τράπεζες και τις εφορίες να εξοφλήσουν τα χρέη τους από δύο πηγές χρημάτων: Τα 600 δισ. δολάρια που ισχυρίζονται ότι «έχουν κατατεθεί υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας» και ελληνικά καταπιστεύματα που υποστηρίζουν ότι προβλέπει η Συμφωνία του Μπρέτον Γουντς, τα οποία μάλιστα λένε πως ανέρχονται στα 115 τρισ. δολάρια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ακίνητα οπαδών του Σώρρα έχουν ήδη βγει στο σφυρί αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα οι πλειστηριασμοί λόγω της ματαίωσης των διαδικασιών με τις διαμαρτυρίες των μελών του Κινήματος Πολιτών Ενάντια στις Κατασχέσεις και Πλειστηριασμούς.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM