Ο Μάρτιν, η «καβάτζα» και η κοκαΐνη 5 εκατ. ευρώ στη Βάρκιζα

Ο Μάρτιν, η «καβάτζα» και η κοκαΐνη 5 εκατ. ευρώ στη Βάρκιζα Facebook Twitter
eurokinissi
0

Την κατάθεση του 33χρονου Σέρβου, ο οποίος συνελήφθη για την ποσότητα - μαμούθ, που εντοπίστηκε στο πολυτελές σπίτι στη Βάρκιζα αναμένουν εναγωνίως οι αρχές, ενώ αναζητούν και έναν συνεργό του.

Οι αρχές αναμένουν από τον 33χρονο, που έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Τρίτη, να δώσει κάποια ονόματα από το κύκλωμα της κοκαΐνης στο οποίο ανήκει. 

Ποιος είναι ο «Μάρτιν»

 

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν την ποσότητα κοκαΐνης τουλάχιστον 135 κιλών εκτιμούν ότι αναμφισβήτητα πρόκειται για ποσότητα ρεκόρ των τελευταίων τριών χρόνων, παρτίδας η οποία κατασχέθηκε σε χώρο αποθήκευσης -καβάτζας οργανωμένου κυκλώματος.

Φορτία τέτοιου μεγέθους ποσότητας κοκαΐνης, συνήθως κατάσχονται σε κοντέινερ σε λιμάνια της χώρας κατά την διάρκεια μεταφορών που ακολουθούν την θαλάσσια οδό, αναφέρουν Τα Νέα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός με λεπτομέρειες ο ρόλος που έπαιζε ο 33χρονος Σέρβος, Μάρτιν, στην ιεραρχία του κυκλώματος και η σπουδαιότητα της δραστηριότητάς του εάν δηλαδή ήταν βασικό μέλος της ομάδας εισαγωγής και διακίνησης, ή έπαιζε το ρόλο του φύλακα της καβάτζας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σέρβος δεν έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα ενώ είναι επιχειρηματίας στη Σερβία, (φέρεται να διατηρεί καφετέρια στο Βελιγράδι).

Το μπλόκο της ατόφιας παρτίδας

Ενδεικτικό του πόσο μεγάλο είναι το κύκλωμα είναι ότι η ποσότητα που κατασχέθηκε σε μια και μόνο επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών φέρεται να ισοδυναμεί με όλη την ποσότητα των 166,112 κιλών κοκαϊνης που είχε κατασχεθεί το 2016 και ξεπερνά την ποσότητα των 101,531 κιλών που είχε κατασχεθεί όλο το 2015.

Η επιχείρηση από τις παρακολουθήσεις μέχρι την έφοδο στην «καβάτζα», έγιναν με χειρουργική ακρίβεια, σύμφωνα με τα Νέα, ώστε το κύκλωμα να μην προλάβει να σβήσει ίχνη και να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία. Στόχος της επιχείρησης ήταν το μπλόκο ατόφιας παρτίδας πριν αρχίσει να εξάγεται.

Οι αστυνομικοί πάντως αιφνιδίασαν τον 33χρονο Σέρβο και κατάσχεσαν την μεγάλη ποσότητα η οποία υπολογίζεται σε αξία στα 5 εκατ. ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση κατάσχεσης της μεγάλης παρτίδας της κοκαΐνης. Οι πληροφορίες για την δομή και τη δράση του κυκλώματος ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των μελών που συγκροτούσαν το οργανωμένο δίκτυο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο ενοικιαστής μέσω διαδικτύου, του διαμερίσματος είναι ο Μάρτιν, ενώ, από την παρτίδα που κατασχέθηκε ένα μέρος της θα κατευθυνόταν στην εγχώρια αγορά, και συγκεκριμένα σε δημοφιλή στέκια της Αθήνας ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα θα εξαγόταν σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ