Ποια είναι η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη - Τα σενάρια για στρατολόγηση από κύκλωμα ναρκωτικών

Ποια είναι η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη - Τα σενάρια για στρατολόγηση από κύκλωμα ναρκωτικών Facebook Twitter
7

Στιγμές απόγνωσης ζει η οικογένεια του 19χρονου μοντέλου από την Μυτιλήνη που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ καθώς μετέφερε 2,6 κιλά κοκαΐνης, ενώ νέα σενάρια για την εμπλοκή της στην υπόθεση έρχονται στο φως.

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη πλέον αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγους μήνες αφότου το 19χρονο μοντέλο τελείωσε το σχολείο, έφυγε από την Μυτιλήνη και πήγε στην Καλαμάτα. Οι γονείς της ήξεραν πως πήγε εκεί για να εγγραφεί σε ένα ΙΕΚ, ωστόσο φαίνεται ότι η κοπέλα ότι είχε άλλα σχέδια.

Δεν υπάρχουν, ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για το αν αυτό όντως ίσχυε. Ή για το κατά πόσο συνέβη κάτι στην Καλαμάτα που την οδήγησε τελικά στο Χονγκ Κονγκ, όπου συνελήφθη με την κοκαΐνη.

Ποια είναι η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη - Τα σενάρια για στρατολόγηση από κύκλωμα ναρκωτικών Facebook Twitter
Ποια είναι η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη - Τα σενάρια για στρατολόγηση από κύκλωμα ναρκωτικών Facebook Twitter

Συγκλονισμένη η οικογένεια 

Το 19χρονο μοντέλο που κουβαλούσε την κοκαΐνη σε αυτή την τεράστια ποσότητα, είναι κόρη αστυνομικού, όπως έγινε γνωστό και στο νησί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οικογένεια της κοπέλας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας της βρίσκεται σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. 

Ο πατέρας της δήλωσε σήμερα ότι μαφιόζοι που κάνουν εμπόριο ναρκωτικών, ενέπλεξαν την κόρη του. Πιστεύει πως ίσως να εκμεταλλεύθηκαν το όνειρο της 19χρονης κόρης του να γίνει μοντέλο. Η οικογένειά της εκτιμά ότι ίσως η κοπέλα να μην ήξερε ότι ο καφέ φάκελος περιείχε κοκαΐνη.

«Είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου. Μάθαμε την είδηση από το Διαδίκτυο. Σήμερα το μεσημέρι κάναμε κάποιες επαφές με το προξενείο και περιμένουμε απαντήσεις» δήλωσε στο protothema.gr ο πατέρας της 19χρονης.

«Τους τελευταίους δύο μήνες, κινούνταν μεταξύ Αθήνας και Καλαμάτας καθώς έψαχνε το κατάλληλο ιδιωτικό ΙΕΚ για να γραφτεί» τονίζει ενώ αναφορικά με το μοιραίο ταξίδι λέει: «Πραγματικά δεν γνωρίζαμε τίποτα!Εκανα σε πρώτη φάση κάποιες επαφές μέσω αστυνομίας, όμως δεν έχω καταφέρει ακόμα να μιλήσω με το παιδί μου», πρόσθεσε.

Στην εκπομπή Tatiana Live μίλησε ο γνωστός δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος αποκάλυψε πως ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας. Τόνισε πως οι συγγενείς της 19χρονης τον προσέγγισαν και του ζήτησαν να τους αναλάβει αρχικά. Στην συνέχεια θα αναλάβει και την υπεράσπιση της κοπέλας.

Ποια είναι η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη - Τα σενάρια για στρατολόγηση από κύκλωμα ναρκωτικών Facebook Twitter
Ποια είναι η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη - Τα σενάρια για στρατολόγηση από κύκλωμα ναρκωτικών Facebook Twitter

Τα νέα στοιχεία της υπόθεσης 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τις Αρχές του Χονγκ Κονγκ αναφέρουν ότι ίσως οι τέσσερις κοπέλες που συνελήφθησαν στη χώρα, ανάμεσά τους και το νεαρό μοντέλο, να έχουν σχέση μεταξύ τους και να στρατολογήθηκαν από το ίδιο κύκλωμα ναρκωτικών.

Ένα ακόμη ζήτημα που έχει προκύψει, είναι αυτό της ενδεχόμενης ύπαρξης ύποπτης αγγελίας που ίσως συνδέεται με την υπόθεση. Όπως τονίστηκε στην εκπομπή Tatiana Live, υπάρχουν πληροφορίες πως υπήρχε μια αγγελία, η οποία καλούσε κορίτσια να ταξιδέψουν στον κόσμο με μόλις 13 ευρώ.

 
Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δεν ξέρω αν η κοπέλα γνώριζε ή δε γνώριζε τι μετέφερε. Πάντως, σε σχέση με την πολύ εύστοχη ερώτηση της Hypatia για την αγγελία:"Αν ισχύει, ποιος θα διαβάσει σήμερα κάτι τέτοιο και δεν θα υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά; Τα 13 ευρώ παράβολο δεν τα σχολιάζω. Πηγή: www.lifo.gr"έχω να πω ότι με βάση εμπειρική παρατήρηση ατόμων ηλικιών 18-25 σήμερα, υπάρχει όντως μια διαφορά φάσης... Δεν το εννοώ προσβλητικά, απλώς το αναφέρω ως προειδοποίηση, τα παιδιά αυτά σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν επαφή με τον πραγματικό κόσμο, δεν έχουν ρεαλισμό και συχνά και κανένα αίσθημα υπευθυνότητας. Βλέπουν τη ζωή με φίλτρα σόσιαλ μίντια. Πάλι εμπειρικά, θεωρώ ότι φταίει η πολύ κουλ και "λάσκα" / "προοδευτική" διαπαιδαγώγηση και αντιμετώπιση που εφάρμοσε η γενιά των γονιών τους.Η γενιά των σημερινών 30+ (για να μιλήσω για το σινάφι μου) φυσικά και υπήρξαμε επίσης και νομοτελειακά ανώριμα βλαμμένα σε εφηβεία-μετεφηβεία, αλλά υπήρχαν κάποιες σταθερές και σημεία στα οποία οι γονείς μας έδιναν βάρος να μας προειδοποιήσουν, ενώ παράλληλα κρατούσαν αυστηρή στάση. Ελάχιστο ποσοστό να διανοούνταν να φεύγει για Αιθιοπίες ή να παίρνει στα σοβαρά τέτοιες κραυγαλέες αγγελίες - άσε που θα γινόταν ένας χαμός με μια τέτοια αναφορά στην οικογένεια (και δικαίως). Εμείς στα 19 κάναμε τις πρώτες πραγματικές βραδινές εξόδους εντός πόλης και μάλιστα κάπως έτσι αγοράστηκαν και τα πρώτα κινητά για να έχουμε επαφή.
Θα διαφωνήσω πως σε αυτό οφείλεται η προοδευτική διαπαιδαγώγιση. Άλλωστε, η συγκεκριμένη κοπέλα προέρχεται από την επαρχία και μάλιστα από οικογένεια αστυνομικού. Στο 1ο έτος είχα γνωρίσει επίσης μία κοπέλα από Λέσβο (συμπτωματικά) που οι γονείς της ήταν αυστηροί με αποτέλεσμα να τους λέει ψέματα για το που βρίσκεται ακόμα και αν έβγαινε για ένα ποτό. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει, γονείς που δεν συζητάνε ειλικρινά με τα παιδιά τους στο όνομα μιας υποκριτικής σοβαροφάνειας και ταμπού και άκρατου συντηρισμού. Η προοδευτική διαπαιδαγώγιση αντιθέτως προάγει ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών όπου υπάρχει μια αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Φυσικά σεβαστή η άποψή σου, Starscream και δε διαφωνώ. Εγώ μιλάω για ένα μέτρο, όχι για γονείς-κέρβερους που θα βλάψουν τελικά τα παιδιά τους με αγκυλωμένες αυστηρότητες. Αλλά υποστηρίζω ότι χρειάζονται όρια, ξεκάθαρα "όχι" και όπως λες επικοινωνία με συζητήσεις σε βάθος, που θα εξηγούν τα γιατί, τα πώς και τις πιθανές παγίδες εκεί έξω, για να εξοπλιστεί το πσιδί ως μελλοντικός ενήλικος. Το "προοδευτική" είναι σε εισαγωγικά, από πλειάδα ζωντανών παραδειγμάτων γονέων που γνωρίζω, οι οποίοι άφηναν το όλο θέμα διαπαιδαγώγησης πολύ "χύμα" και αντιμετώπιζαν τα παιδιά ως μικρούς ενήλικες. Το γεγονός ότι η κοπέλα ήταν από επαρχία και με πατέρα αστυνομικό, δε μου λέει ότι ντε και καλά ήταν αυστηροί οι γονείς της. Αν είχαν τέτοια σχέση, σίγουρα θα έλεγχαν πολύ στενά το παιδί τους και θα γνώριζαν πού είναι.
Τα κυκλώματα των αδίστακτων εκμεταλλευτών των ονείρων των αθώων κορασίδων φταίνε και μόνο. Οι αθώες κορασίδες, όσο όλα είναι καλά και περνάνε καλά, δεν έχουν καμία ευθύνη και κανένα πρόβλημα, μετά απλά τις ''έμπλεξαν'' κάποιοι κακοί εν αγνοία τους. Εύχομαι ολόψυχα να μην καταστρέψει τη ζωή του ένα νέο κορίτσι λόγω λάθος προτύπων στη ζωή του.
"Υπάρχουν πληροφορίες πως υπήρχε μια αγγελία, η οποία καλούσε κορίτσια να ταξιδέψουν στον κόσμο με μόλις 13 ευρώ. Πηγή: www.lifo.grΑν ισχύει, ποιος θα διαβάσει σήμερα κάτι τέτοιο και δεν θα υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά; Τα 13 ευρώ παράβολο δεν τα σχολιάζω..