Δούρου: Είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη

Δούρου: Είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη Facebook Twitter
5

«Είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη, αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας», δηλώνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Συμπληρώνει ότι δεν σκοπεύει να επωμιστεί την ευθύνη άλλων, παραγόντων, που «επί χρόνια οικοδόμησαν ένα σύστημα ατιμωρησίας». Υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται «μηδενική ανοχή σε παραβάσεις και αυθαιρεσίες» που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές και ότι «ήρθε η ώρα για μεταρρυθμίσεις και κατεδαφίσεις».

Η περιφερειάρχης αναφερόμενη στις συνέπειες της φονικής καταιγίδας επισήμανε ότι «συνέβη σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής, που σωρεύει δομικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες».


Ανακοίνωσε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εκτελούνται και είναι υπό δημοπράτηση έργα ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ. Απόλυτα «στοχευμένα», όπως: οι διευθετήσεις των χειμάρρων Αγ. Ιωάννη και Σούρες Θριασίου πεδίου, τμήμα του παραποτάμου Σαρανταποτάμου και η εκτροπή του χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης.


Με την ευκαιρία διαψεύδει κατηγορηματικά την περιχέουσα φημολογία ότι η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση «ως επιτομή της γραφειοκρατίας, της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και εντέλει της αναποτελεσματικότητας. Ενημερώνει ότι η μελέτη ολοκληρώθηκε «και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017 (!) την απάντηση του τελευταίου, ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω... Δασικών Χαρτών»


Στην ερώτηση εάν υπάρχει δυνατότητα για άμεσα έργα εκτροπής των υδάτων, «δεδομένου ότι ο οικιστικός ιστός της Μάνδρας έχει καλύψει ρέματα και χειμάρρους» η κ. Δούρου λέει ότι η κατάσταση αυτή είναι «αποκαλυπτική των παθογενειών», τονίζοντας ότι «Έχει έλθει η ώρα για μεταρρυθμίσεις, για κατεδαφίσεις, για απονομή ευθυνών».


Κάνει αναφορά σ΄ έναν ουσιαστικό, στο πλευρό των πολιτών, ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αντιπροσωπευτική, αποτελεσματική, χωρίς γραφειοκρατία και διαφθορά, δηλώνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη του μητροπολιτικού χαρακτήρα της Αττικής, για την υλοποίηση συγκεκριμένων αποκεντρωμένων πολιτικών.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ