Ικανοποίηση της οικογένειας Τσαλικίδη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Ικανοποίηση της οικογένειας Τσαλικίδη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Facebook Twitter
2

Την ικανοποίηση της οικογένειας Τσαλικίδη, μετέφερε ο δικηγόρος των συγγενών του για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την υπόθεση Vodafone.

Η υπόθεση είχε αρχειοθετηθεί, όταν κρίθηκε ότι το πρώην στέλεχος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας είχε αυτοκτονήσει, εκδοχή που δεν συμμερίζονται συγγενικά του πρόσωπα.

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου δικαίωσε τους συγγενείς, κρίνοντας ότι η ελληνική πολιτεία δεν προέβη σε επισταμένες έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του.

Μετά από την καταδίκη της Ελλάδας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Αντώνης Λιώγας ζήτησε τη δικογραφία, που έχει αρχειοθετηθεί, προκειμένου να την μελετήσει και να δει αν μπορεί να υπάρξει για την υπόθεση εκ νέου έρευνα.

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε αποζημίωση 50.000 ευρώ για τους συγγενείς.

«Στα όσα νόμιμα θα πρέπει δικονομικώς να ακολουθήσουν, ενόψει της ανατροπής των δεδομένων της υπόθεσης του Κώστα Τσαλικίδη από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, η οικογένειά του θα είναι πεισμόνως και σταθερώς παρούσα», υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η οικογένεια αγωνίζεται τελείως μόνη της και πρέπει να αναγνωρισθεί το κουράγιο της.Δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη όσοι έχουμε ενημέρωση μόνον από όσα είχαμε διαβάσει στον Τύπο για ένα τόσο σύνθετο και με τόσες σοβαρές παραμέτρους γεγονός - κυρίως θεσμικές.Ωστόσο ήταν εντυπωσιακό που "φορτώθηκαν" ευθύνες για αυτές τις θεσμικές παραμέτρους αποκλειστικά στον μηχανικό υπολογιστών μιας πολύ μεγάλης εταιρίας, σε τέτοιο βαθμό που υποτίθεται οδήγησαν στην αυτοκτονία αυτόν τον νέο άνθρωπο.Σε ανθρώπινο επίπεδο συμμερίζομαι τον προβληματισμό της οικογένειας και τον αγώνα της, μήπως δεν ήταν τα πράγματα όπως έχουν εκτιμηθεί μέχρι τώρα.Δεν ξεπερνιέται εύκολα ο θάνατος του παιδιού και του αδελφού σου.