Τα πρώτα επεισόδια του Πολυτεχνείου - Δακρυγόνα μετά την πορεία

Τα πρώτα επεισόδια του Πολυτεχνείου - Δακρυγόνα μετά την πορεία Facebook Twitter
0

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο, στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών στην Αλεξάνδρας και προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 7. 30 το βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε αντικείμενα σε άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι υποχώρησαν προς τα στενά των Εξαρχείων ενώ έξω από το Πολυτεχνείο άγνωστοι πέταξαν μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Λίγα λεπτά αργότερα στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε νέα ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που αποχωρούσε από την πορεία με τα ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς.

 
 

Σημειώνεται πως ισχυρες αστυνομικές δυνάμεις είναι σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενώ ολοκληρώθηκε και η μαζική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, το ΠΑΜΕ, οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια και περίπου στις 5 το απόγευμα ξεκίνησαν με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο για το Πολυτεχνείο καθώς και για το φασισμό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM