Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
0

Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου προς την αμερικανική πρεσβεία, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων. 

Ειδικότερα, είναι σε εξέλιξη δύο πορείες. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το πρώτο μπλοκ, αποτελούμενο από 5.000 - 6.000 μέλη του ΚΚΕ κατευθύνεται προς την πρεσβεία από την Ομόνοια, όπου πραγματοποίησε προσυγκέντρωση, κινούμενο ανάποδα επί της οδού Πανεπιστημίου.


Το δεύτερο μπλοκ ξεκίνησε με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ σε αυτό περιλαμβάνεται και μικρή ομάδα 200-300 αναρχικών, χωρίς προς το παρόν να έχει καταγραφεί κάποια ένταση.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 16:30 ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιούν κάθε χρόνο τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Η φετινή πορεία διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τις αστυνομικές πηγές να κάνουν λόγο για την πλέον επικίνδυνη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, καθώς η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί, μετά τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ. στην πλατεία Αττικής, την ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την ανάληψη ευθύνης από της Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Το γιγαντιαίο σχέδιο της αστυνομίας με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2017» περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στα μέτρα συμμετέχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Μάλιστα προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη Βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ