Συγκλονίζει ο Μανώλης Γλέζος: Υπό καταρρακτώδη βροχή και με υψωμένη γροθιά κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Συγκλονίζει ο Μανώλης Γλέζος: Υπό καταρρακτώδη βροχή και με υψωμένη γροθιά κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο Facebook Twitter
( Φωτογραφία: ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / IntimeNews)
7

Με υψωμένη τη γροθιά του ο Μανώλης Γλέζος απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Μάλιστα δεν χρησιμοποίησε καν δική του ομπρέλα κατά την κατάθεση στεφάνου αφού σε ηλικία 95 ετών δεν πτοήθηκε από την ισχυρή βροχόπτωση.  Έφτασε μόνος στο χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσει λουλούδια μαζί με αρκετό κόσμο που παραβρέθηκε εκεί.

Την ίδια ώρα να σημειωθεί ότι ανοιχτές παραμένουν οι πύλες του Πολυτεχνείου προκειμένου οι πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής για την 44η επέτειο της εξέγερσης.

Στις 15:00 θα αρχίσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας, ενώ σε ισχύ βρίσκονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκλονίζει ο Μανώλης Γλέζος: Υπό καταρρακτώδη βροχή και με υψωμένη γροθιά κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο Facebook Twitter
( Φωτογραφία: ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ/ EUROKINISSI)
Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Θελω να δωσω τα συγχαρητηρια μου στον Στελιο τον Στεφανου για μια πραγματικα θαυμασια φωτογραφια. Ειναι ισως η καλυτερη φωτογραφια ελληνα πολιτικου που εχω δει εδω και παρα πολλα χρονια. Ο νεαρος μουσκεμα εχει σκυψει και παει να καλυφτει, ολοι κρατουν ομπρελα εκτος του κυριου Γλεζου, που στα 95 του δειχνει πυγμη και λεβεντια που θα την ζηλευαν αλλοι 70 χρονια νεωτεροι του.Η κυανη ομπρελα με το κοκκινο των στεφανιων στ αριστερα "κλειδωνουν" την φωτογραφια ασφυκτικα, δινοντας εμφαση στη βροχη. Η τοποθετηση του κυριου Γλεζου μεταξυ του κεντρου και της χρυσης τομης δινει οπτικη εμφαση στη γροθια, την οποια βοηθαει κι ολο το φως που πεφτει πανω της να γινει το επικεντρο του ενδιαφεροντος.Ειναι μια σπανια φωτογραφια. Φωτογραφια ποιημα, μια φωτογραφια αριστουργημα, αξια του ανθρωπου, του ουμανιστη, πατριωτη και αριστερου που απεικονιζει.
Και οι χουντικοί πίστευαν αυτά που έλεγαν και οι μισοί προτίμησαν να πεθάνουν στην φυλακή αμετανόητοι και αρνούμενοι να πάρουν χάρη. Η εμμονή σε ιδέες ή ιδεοληψίες δεν είναι κάτι καλό, ούτε εξαγνίζεται εάν είναι καλύτερες από κάποιες άλλες. Ούτε σώνει και καλά δείχνει κάτι ανώτερο (το παράδειγμα με τα χουντόμουτρα πχ)Ο Μανώλης Γλέζος είναι ένας άνθρωπος που του πρέπει κάθε τιμή και σεβασμός γι αυτά που πέρασε και προσπάθησε. Προσωπική μου γνώμη όμως, είναι ότι λόγω ηλικίας έχει εξαγνιστεί και ηρωοποιηθεί περισσότερο από ότι του αξίζει. Πιστεύω ότι άμα αφαιρέσεις την επικάλυψη, αυτό που μένει είναι ένας αμετανόητος αντάρτης, που συντηρεί το μίσος και την πίκρα του εμφυλίου και μέχρι το τέλος, απλά θα θρηνεί που δεν νίκησε αυτός αλλά οι άλλοι, στον εμφύλιο.
Δεν έχεις και αδικο, απλα πιστευω ταυτιζεται απολυτα με αυτα που πρεσβευει , σε αντιθεση με αρκετους αλλους που βαζουνε αριστερα,βιτρινα. Το οριτζιναλ το σεβεσαι το wannabe γελας. Και εκτος αυτου εμένα προσωπικα μου βγαζει μια αξιοπρεπεια και εκεινο το παληκαρισιο το ωραιο που δυστυχως πλεον εκλειπει . Και στην τελικη πριν το εμφυλιο, που λες, ειχε δωσει ρεστα, αλλωστε μετα τον εμφυλιο γενικως ολη η Ελλαδα πηρε γενικως την κατω βολτα (και τα πληρωνουμε ακομα). Αλλα όπως και να το κανεις οσο και αυτα να ξεθωριαζουν στον χρονο δεν σημαινει οτι δεν υπηρξαν ε και ο Γλεζος αποτελει ζωντανη ιστορια.. Στα σχεδον 100 χρόνια ζωης του φαντασου τι ειδε και τι περασε.Κ όμως εκει ορθιος να αποδιδει "φορο τιμης" στην ιδια τη ζωη, πιστευω..
Η πίκρα του εμφυλίου είναι προσποιητή, έτσι για το "ονόρε". Κάθε σκεπτόμενος και λογικός από αυτούς από μέσα του χαίρεται που δεν επικράτησαν οι κατσαπλιάδες του εμφυλίου, γι' αυτό και τώρα μπορούν και καμαρώνουν και έχουν λόγο στα κοινά.Κι εμένα μου αρέσει ο Γλέζος σαν μορφή και τον σέβομαι. Κατά τα λοιπά, οι ιδεολογίες είναι για τον κάδο της ανακύκλωσης.