Απεργία την Πρωτομαγιά

Φταίει κανείς τελικά; - Μπαλάκι ευθυνών για την τραγωδία στη Δυτική Αττική

Φταίει κανείς τελικά; - Μπαλάκι ευθυνών για την τραγωδία στη Δυτική Αττική Facebook Twitter
2

Σε πινγκ πονγκ ευθυνών εξελίσσεται η αναζήτηση των αιτιών και των υπαίτιων για την τραγωδία στην Δυτική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 16 άτομα.

Η δήμαρχος Μάνδρας επέρριψε βαριές ευθύνες στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, όπως και ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης που «έδειξε» την Περιφέρεια. Από κυβερνητικής πλευράς πάντως οι περισσότεροι υπουργοί έχουν τοποθετηθεί υπέρ της Περιφέρειας αλλά έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Είμαστε σαν τη Δαμασκό», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΣΚΑΙ η δήμαρχος της Μάνδρας Αττικής, Ιωάννα Κριεκούκη, επισημαίνοντας την απουσία τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και της Ρένας Δούρου από το εσωτερικό της πόλης αφού, όπως είπε, και οι δύο τους «έμειναν στην Εθνική οδό».

Η ίδια ανεβάζει τώρα τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για 1.500 κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις στις 2.000 .«Οι άνθρωποι είναι άστεγοι και πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα», πρόσθεσε.

Δούρου: Τρεις μέρες τώρα σφίγγω τα δόντια μου και βρίσκομαι στις γειτονιές

Να πείσει ότι η συζήτηση αναζήτησης ευθυνών για όσα οδήγησαν στην τραγωδία με τους 16 νεκρούς στη Δυτική Αττική δεν είναι της παρούσης, επιχείρησε το πρωί της Παρασκευής η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι η πραγματοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και δήλωσε πως «θα πρέπει να περιμένουμε πολλές μέρες ακόμα για να πούμε "καλημέρα"».

Η κυρία Δούρου επανέλαβε πολλές φορές πως «την ώρα που οι νεκροί μας είναι άταφοι» δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε σε «γαϊτανάκι ευθυνών», όπου ο ένας κατηγορεί τον άλλον, ενώ χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1: «Αν κατάλαβα καλά, είχατε μια παρέλαση αιρετών, οι οποίοι ενώ ακόμα είναι άταφοι οι νεκροί, προσπαθούσαν να απεκδυθούν των ευθυνών τους, τα λέω καλά ή είμαι υπερβολική;».

Μαυραγάνης: Η ευθύνη βαραίνει την Περιφέρεια 

Τα μπαζωμένα ρέματα οδήγησαν στη τραγωδία, εκτίμησε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ν. Μαυραγάνης και πρόσθεσε ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει την Περιφέρεια δείχνοντας έτσι την κυρία Ρένα Δούρου.

Για να γίνουν έργα, πρέπει να γίνει μια μελέτη. Εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα να κάνω μελέτη στα χωράφια της Περιφέρειας, μπορώ όμως να παρέχω κονδύλια αν δεν έχει η Περιφέρεια, είπε σε συνέντευξή του στον ANT1.

 

Σκουρλέτης: Ευθύνη στην Αυτοδιοίκηση για την τραγωδια στη Δ. Αττική

Διαχρονικές ευθύνες στην Αυτοδιοίκηση και απέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για την τραγωδία και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Δυτική Αττική.

«Προφανώς, όταν σε μια περιοχή δεν εκδηλώνεται για πρώτη φορά ένα πλημμυρικό φαινόμενο, αλλά έχει συμβεί πάλι με απώλειες ανθρώπινων ζωών και άλλες φορές εκεί, οι ευθύνες οι διαχρονικές είναι πολλές. Άρα όλα αυτά πρέπει να μας οδηγήσουν σε μια βάθος έρευνα και συζήτηση για να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι πάλι με τέτοιες καταστάσεις» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, «προφανώς υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης και ευθύνη σ΄ αυτούς που μελέτησαν, προκήρυξαν και υλοποίησαν τα έργα. Μια πρώτη εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για έργα που προφανώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο μέγεθος ενός ισχυρού και με ένταση καιρικού φαινομένου».

 

Ελλάδα
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δούρου : «Αν κατάλαβα καλά, είχατε μια παρέλαση αιρετών, οι οποίοι ενώ ακόμα είναι άταφοι οι νεκροί, προσπαθούσαν να απεκδυθούν των ευθυνών τους, τα λέω καλά ή είμαι υπερβολική;». Πηγή: www.lifo.grΌσο μιλάει, τόσο βουλιάζει.Νομίζει ότι είναι ηρωϊδα τραγωδίας 2.500 πριν ( π.χ. Αντιγόνη και βγάλε), ενώ υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνη πολιτικός-ηγέτις.
Επιγραμματικά.1) Η κυρία Δούρου, είναι περιφερειάρχης από το 2014, όχι από χθες.2) Η κυρία Δούρου, έλεγε ότι χρειάζονται 6 μήνες, για αντιπλημμυρικά έργα.3) Σχέδιο για αντιπλημμυρικά έργα υπήρχε, απ' όσο γνωρίζω λίγο πριν αναλάβει.4) Τα σχέδια, είναι σε κάποιο "συρτάρι" ή σε καμία αποθήκη. 5)Τα έργα, στοιχίζουν λιγότερο, από τα λεφτά που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια το.. γήπεδο της ΑΕΚ.6) Τα γήπεδα δίνουν ψήφους, τα αντιπλημμυρικά όχι τόσο.7) Οι νεκροί, που θα ξεπεράσουν τους 20, δεν θα ξαναγυρίσουν πίσω.