ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τρέμουν τη νύχτα: Σε επιφυλακή όλοι στη Δυτική Αττική - Φοβούνται νέα κακοκαιρία, αλλά και το πλιάτσικο

Τρέμουν τη νύχτα: Σε επιφυλακή όλοι στη Δυτική Αττική - Φοβούνται νέα κακοκαιρία, αλλά και το πλιάτσικο Facebook Twitter
0

Δραματική είναι η εικόνα αυτή τη στιγμή στη δυτική Αττική καθώς οι νεκροί από την φονική κακοκαιρία είναι 15, 17 είναι οι τραυματίες και μια γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πριν από λίγη ώρα η βροχή ξεκίνησε και πάλι στην Μάνδρα Αττικής.

Μέχρι τώρα η Πυροσβεστική έχει λάβει τουλάχιστον 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και για απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και οχήματα στην περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας.

Στην περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με σαράντα οχήματα ενώ καθώς πέφτει η νύστα οι κάτοικοι είναι σε απελπισία καθώς θα πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους.

Για μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σε διάγγελμα του για τις πλημμύρες λίγο μετά τις 18:35 κήρυξε εθνικό πένθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα υπογραμμίστηκε πως πρέπει να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.

Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων τη νύχτα ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ακόμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρα του στρατού και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Σε συναγερμό βρίσκεται όμως σύμφωνα με το protothema και η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής καθώς υπάρχουν φόβοι για πλιάτσικο από συμμορίες ρομά και αλλοδαπών κακοποιών στις πληγείσες περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλη η δύναμη που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται επί ποδός και συγκεκριμένα δέκα περιπολικά με άνδρες της Ασφάλειας του Τμήματος Τάξης έχουν εντολή να περιπολούν όλη τη νύχτα στη ζώνη της Μάνδρας και της Νέας Περάμου ενώ κλιμάκια της ΟΠΚΕ θα ελέγχουν κάθε ύποπτη κίνηση.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διευκολύνουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων και των οχημάτων της περιφέρειας διευκολύνοντας παράλληλα και τις μετακινήσεις των πολιτών με εκτροπές και εναλλακτικά δρομολόγια.

 
Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ