Δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές στο Πολυτεχνείο

Δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές στο Πολυτεχνείο Facebook Twitter
0

Δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία, το πρωί (15/11) γύρω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στην διασταύρωση Πατησίων και Τοσίτσα.

Συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών.

Παράλληλα, οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς το Πολυτεχνείο από χτες το βράδυ τελεί υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα, ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά την λήξη του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ έχουν κλείσει τις πόρτες για να μην εισέλθει κανείς.

Από το πρωί βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο περίπου 300 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, της νεολαίας του ΚΚΕ, που ζητούν να μπουν για να ετοιμάσουν τον χώρο για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα σε μικρή απόσταση από το ίδρυμα.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην ΓΑΔΑ, στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί από όλη την Αττική, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, εφέτος θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα, για την εφαρμογή των οποίων, την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί η πορεία, θα διατεθούν πάνω από 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Από το πρωί η αστυνομία φρουρεί όλες τις πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας, στις οποίες έκλεισαν οι πόρτες για να εμποδιστούν τυχόν απόπειρες καταλήψεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ