Επίθεση στο Μοναστηράκι: Οι κουκουλοφόροι έψαχναν τους κοντοκουρεμένους - Τι λέει ο άντρας που έσωσε τους Ευέλπιδες

Επίθεση στο Μοναστηράκι: Οι κουκουλοφόροι έψαχναν τους κοντοκουρεμένους - Τι λέει ο άντρας που έσωσε τους Ευέλπιδες Facebook Twitter
6

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες που την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον πολιτών και Ευέλπιδων στο Μοναστηράκι.

Η προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια για τις επιθέσεις και τους τραυματισμούς μεταξύ των οποίων είναι τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.

Εκτός από τους τρεις Ευέλπιδες, οι δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν ένας φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι από το σημείο, ηλικίας 47, 35 και 26 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες που αναζητούνται, ήταν μεταξύ μιας ομάδας περίπου 30 ατόμων. Το γεγονός συνέβη λίγο πριν από την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά τέσσερις ομάδες αντιεξουσιαστών «περιπολούσαν» σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κάνοντας face control σε πολίτες αναζητώντας τους κοντοκουρεμένους και όσους συγκέντρωναν ενδυματολογικά χαρακτηριστικά τα οποία παρέπεμπαν σε φασίστες ή μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει πως αναζητούσαν άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά του νόμου για την αλλαγή φύλου.

Οι δράστες προπηλάκισαν και ξυλοκόπησαν οκτώ συνολικά πολίτες, μεταξύ των οποίων και τους νεαρούς δοκίμους της Σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι βρέθηκαν στο Μοναστηράκι για να αγοράσουν εξοπλισμό και ρουχισμό για τη σχολή τους.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει είναι πως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έκλειναν τις πόρτες τους βλέποντας τους νεαρούς και αιματοβαμμένους σπουδαστές να καταδιώκονται από τους κουκουλοφόρους.

Ο ένας που άνοιξε την πόρτα του μίλησε για το συμβάν: «Ήταν δύο νεαροί. Είχαν ψωνίσει σε μαγαζί με στρατιωτικά είδη. Τότε τους επιτέθηκαν, τους χτυπούσαν με καδρόνια. Τους έβαλα στο βάθος του μαγαζιού και έκλεισα την πόρτα», είπε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Σ.Π., που έσωσε τους Ευέλπιδες.

«Απείλησαν πως θα τους σκοτώσουν. Τους έβαλα στο βάθος του μαγαζιού και έκλεισα την πόρτα. Είχαν αίματα στο πρόσωπο και το κεφάλι».

«Εγινε μία φασαρία στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Αρχισαν να κλείνουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο. Ξαφνικά οι δόκιμοι έτρεχαν προς τα επάνω γιατί τους είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Μπήκαν μέσα στο μαγαζί μου. Τους κράτησα να συνέλθουν και να σκουπίσουν τα αίματα που είχαν στα πρόσωπά τους. Μου είπαν πως τους επιτέθηκαν χωρίς αιτία», είπε και πρόσθεσε: «Ηταν χτυπημένοι στο κεφάλι. Ετρεχε αίμα και ήταν σε κατάσταση σοκ γιατί ήταν νεαρά παιδιά. Στη συνέχεια πήραμε τηλέφωνο τα ΕΚΑΒ και τη σχολή τους για να ενημερώσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι επαρκής η αστυνόμευση. Μία ομάδα 30 ατόμων έκλεισε 100 μαγαζιά».

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Bergman nightmares, εύχομαι να μη ζήσεις αντίστοιχο nightmare με τους ευελπιδες, αν κάποιοι αθεράπευτα ηλιθιοι σου επιτεθούν γιατί τους θυμίζεις κάτι, οτιδήποτε τους κατέβει στον ακατοίκητο εγκέφαλο τους, ας ξεκολλήσουμε επιτέλους από τα στερεότυπα για το ποιοι είναι φασίστες
Διότι ο κάφρος φασίστας κάφρος φασίστας παραμένει: Braunhemden, Εργατικές Φρουρές, ΧΑ, ή ‘Ελλην Μπαχαλάκιας Βορείων Προαστίων.Όλοι τους κάνουν το μόνο πράγμα που ξέρουν: να βγαίνουν για πογκρόμ και για να τα σπάνε. Το styling μόνο αλλάζει κάπως (όχι πάρα πολύ btw)