Ξυλοκόπησαν δόκιμους αξιωματικούς της Ευελπίδων στο Μοναστηράκι

Ξυλοκόπησαν δόκιμους αξιωματικούς της Ευελπίδων στο Μοναστηράκι Facebook Twitter
16

Ομάδα νεαρών εντόπισε την ώρα των επεισοδίων στο Σύνταγμα τρεις δόκιμους αξιωματικούς της σχολής Ευελπίδων κοντά στο σταθμό στο Μοναστηράκι. Οι αξιωματικοί δέχτηκαν επίθεση καθώς θεωρήθηκε πως ήταν ακροδεξιοί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι δόκιμοι αξιωματικοί βρήκαν καταφύγιο σε κοντινή καφετέρια, όπου και τους παρέλαβε ασθενοφόρο, καθώς έφεραν ελαφρά τραύματα από την επίθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τη συγκέντρωση ακροδεξιών κατά του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου και την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών.

Η κατάσταση στην περιοχή ήταν τεταμένη, καθώς νωρίτερα σημειώθηκαν και συμπλοκές, όπως επίσης και μικροεπεισόδια με έναν τραυματία στο Σύνταγμα, ενώ αργότερα έγιναν επεισόδια και στα Εξάρχεια, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Πήγα περίπατο στην Πλάκα σήμερα όταν ξαφνικά μέσα απ' τους τουρίστες εμφανίστηκαν περίπου 20-30 άτομα με μαύρη ένδυση, κράνη και ξύλινα ρόπαλα με κόκκινα σημαιάκια με κατεύθυνση Μοναστηράκι. Μάλλον ήταν οι ίδιοι που χτύπησαν αναίτια τους 2 νεαρούς. Έχω τατουάζ στο μπράτσο που παραπέμπει σε αρχαία Ελλάδα. Να πω ευτυχώς που δεν το είδανε και γλύτωσα το ξύλο ή θα είμαι ακραίος;Πραγματικά προσπαθώ να βρω διάφορες μεταξύ αυτών και των χρυσαυγιτών. Μόνο η ιδεολογία αλλάζει. Όλα τα άλλα καρμπόν;
Επειδή η πλειοψηφία δεν έχει καν ιδέα περί Αναρχικής ιδεολογίας (πανάθεμα με αν έχουν διαβάσει το παραμικρό) αλλά είναι απλά "μπαχαλάκηδες", βασικά μόνο στο logo, το πλιάτσικο και την καταστροφή πιστεύουν. Μεγάλο μέρος αυτών δε, δεν είναι καν Έλληνες.Τώρα αν οι Ευέλπιδες είχαν τα ξίφη τους και πετσόκοβαν 2-3 (το πιθανότερο είναι ότι φοβήθηκαν περισσότερο τις πειθαρχικές συνέπειες παρά τον όχλο), θα έβλεπες σε όλα τα πάνελ αριστερούς "διανοούμενους" και μή να μιλάμε περί.. φασισμού στο στράτευμα. Ας τολμήσουν να κάνουν το ίδιο σε κανέναν ΛΟΚατζή ή "Βατράχι", να δείς πως αλλάζει το πράγμα..
HAL οι Ελληνες Αναρχικοι ακολουθουν την νετσαγιεφικη Αναρχία, όλοι οι βανδαλισμοι, τα πλιατσικα, οι ξυλοδαρμοι και η ακρατη βία τους είναι πλήρως εναρμονισμενοι με την Αναρχία του ΝετσαγιεφΣτην «Κατήχηση ενός επαναστάτη» σε μία παράγραφο αναφέρεται: «Ο επαναστάτης είναι ένας αφοσιωμένος άνθρωπος. Δεν έχει δικά του ενδιαφέροντα, δουλειές, αισθήματα, δεσμούς, περιουσία, ούτε καν όνομα. Κάθε τι μέσα του έχει απορροφηθεί από ένα αποκλειστικό ενδιαφέρον, μια σκέψη, ένα πάθος, την επανάσταση. Στα έσχατα βάθη της ύπαρξής του, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, έχει διαρρήξει κάθε δεσμό με την κυρίαρχη τάξη και ολόκληρο τον καλλιεργημένο κόσμο, με τους νόμους τους, τις κοινωνικές συμβάσεις και την ηθική τάξη. Είναι αμείλικτος εχθρός αυτού του κόσμου, κι αν συνεχίζει να ζει μέσα του, το κάνει με σκοπό να τον καταστρέψει πιο αποτελεσματικά».Παραθετω και την πηγη:https://www.sansimera.gr/biographies/310Το προβλημα των Αναρχικων δεν είναι ότι δεν διαβάζουν πολυ αλλα ότι διαβάζουν μονοθεματικα και με εκ των προτερων απολυτη οπτικη γωνία, ο σκοταδισμος πολλακις αποδιδεται στην αμορφωσια αλλα η ρίζα του είναι στην μονοθεματικη "μορφωση".Οι Ελληνες Αναρχικοι ΕΙΝΑΙ Αναρχικοι, απλα η πλειοψηφία των "αναρχικων" του mainstream "εναλλακτικου" ρακαδικου είναι που νομιζουν οτι η Αναρχία είναι "να πιαστουμε χερι-χερι", ρομαντισμος, σεβασμος στον Ανθρωπο κτλ. Το να λεμε καθε φορα ότι είναι του κοινου ποινικου δικαίου και δεν εχουν σχεση με την Ιδεολογία της Αναρχίας είναι εσφαλμενο.
Ο αληθινα αναρχικος ζει σε καταλυμμα που εχει φτιαξει μονος του, τρωει φαγητο που εχει παραγει μονος του, ακομη και αυτο που φοραει το εχει φτιαξει μονος του. Με αλλα λογια οι μονοι γνησια αναρχικοι ειναι οι ιθαγενεις πληθυσμοι στα βαθη του Αμαζονιου. Οτιδηποτε αλλο ειναι τζαμπα ποζες. Οταν καις ρευμα, ξοδευεις βενζινη, ακομη και νερο που πινεις νερο, χρησιμοποιεις δομες του περιβοητου συστηματος, αρα μια χαρα εισαι μεσα στο συστημα, γιατι εχεις αναγκη το συστημα, εισαι το συστημα. Κατα τα αλλα η εννοια της απολυτης αναρχιας εχει σε μεγαλο βαθμο το στοιχειο του οξυμωρου. Ουτε μετα απο λοβοτομη δεν αποχωριζεται ο ανθρωπος τα αισθηματα και τα βαθυτερα ενστικτα του. Δηλαδη εξ ορισμου υπαγομαστε σε αρχες.
Ms12 ο αναρχικος ακολουθει και πιστευει καποια απο τις κυριαρχες θεωρίες (απο τους αρχικους θεωριτικους ή μετεπειτα αναθεωρητες) της Αναρχικης Ιδεολογίας. Αυτο που περιγραφεις δεν είναι Αναρχισμος αλλα χιπικος τεχνοφοβικος πρωτογονισμος που δεν εχει να κανει με τον Αναρχισμο ως πολιτικη Ιδεολογία που ασχοληται με την κοινωνικοπολιτικη δομη μιας κοινωνίας σε επιπεδο όχι υλικοτεχνικο/επιστημονικο αλλα σε επιπεδο πολιτικων/κοινωνικων συμβασεων ως αντιπροταση.Αυτο που περιγραφεις μπορει να το κανει ενας θρησκοληπτος θειστης, ενας ακρατος εθνικιστης, ενας κουμμουνιστης, ενας αναρχικος, ενας απολιτι φυυσιολατρης ή και πολυ απλα ενας απογοητευμενος ακομα και για ερωτικους λογους.Η Αναρχία ως πολιτικοκοινωνικη φιλοσοφία δεν είναι διχως αρχη κοινωνία αλλα μια οργανωμενη αντι-προταση με τι αλλο; αρχες. Το εαν ως αντι-προταση είναι εφικτη ή ευπροσδεκτη είναι θεμα προς συζητηση αλλα το εαν είναι δομημενη πολιτικη θεωρία με αρχες δεν είναι προς συζήτηση.Υπάρχουν βιβλια, υπάρχουν θεωρητικοι, υπάρχουν αναθεωρητες κτλ που θεσπιζουν και οριζουν την Αναρχία μια χαρα με αρχες.
Εννοειται πως απανταω οχι με σκοπο τον αντιλογο, αλλα την διευκρινιση, αφου μπηκες στον κοπο να ασχοληθεις με το σχολιο μου, να πω μεσα απο ποιο πρισμα βλεπω εγω τα πραγματα και ποιοι ειναι οι ορισμοι και οι συνειρμοί μου. Προσωπικα δεν ξερω τι ειναι "αναρχικος", οπως δεν ξερω τι ειναι "αριστερος" η' "δεξιος", "φιλοζωος" η' "φιλανθρωπος" γιατι προσωπικα ποτε δεν με γοητευαν οι κονκαρδες. Οτιδηποτε τελειωνει σε -ισμος μου φαινεται ασφυκτικά κλειστοφοβικο για να χωρεσει ακομη και τον πιο απλοϊκό ανθρωπο. Αυτο που περιγραφω ειναι αυτο που κανουν οι ιθαγενεις πληθυσμοι στα βαθη του Αμαζονιου. Αν καποιος αλλος εχει τα cojones να το κανει τοσο γνησια και τοσο αγνα μπραβο του.
Οι -ισμοι δεν είναι κονκαρδες, είναι περιγραφικες εννοιες για να μπορουμε να συννενοουμαστε, δηλαδη η λεξη Δημοκρατία/Κουμουνισμος/Αναρχια/Φασισμο/Ναζισμος κτλ εχουν ενα εννοιολογικο περιεχόμενο και εχει πλεον κλειδωσει, διότι εαν η εκαστοτε λεξη ήταν ρευστη πολυ απλα δεν θα συννενοουμασταν. Αναρχία είναι μια κλειδωμενη εννοια ως προς την πολιτικη οπου οι θεμελιωτες την κλειδωσαν και στα πλαισια αυτα οι αναθεωρητες κινουνται, εαν κατι δεν ανοικει σε καποιο ήδη κλειδωμενο πλαισιο θα πρεπει να κλειδωσει σε καποια αλλη λεξη.Σκεψου τι ειδους συζήτηση μπορει να γίνει εαν οι λεξεις γινουν αυθαιρετες ως προς το περιεχόμενο τους ή σταματίσουμε να τις χρησιμοποιουμε διότι δεν αποδιδουν σε απολυτο περιγραφικο βαθμο το ποιον του καθε ονοματεπωνυμου;Μπηκα στον κοπο να διευκρινησω ότι αυτο που περιεγραψες δεν είναι "Αναρχία" γιατί είναι κατι τελειως διαφορετικο (ξεκαθαρα υπαρκτο ομως, περισσότερο σε βουκολ-ισμο).Οι "ταμπελες" εχουν ξεκαθαρη χρηστικη αξια ως εργαλεία και ξερω ότι αυτο που λεω είναι ξεκαθαρα εναντια στην επιφανικα επισημη ρητορικη του προοδευτ-ισμου. Δες παραδειγμα την χρηση "ταμπελων" εδω στη lifo, "ομοφοβικος","σεξιστης", "δεξιος", συντηρητικος", "αριστερος" και η λιστα τελειωμο δεν εχει, διχως ομως την χρηση τους το 99% των αρθρων δεν μπορουνε καν να γραφτουν, καπως πρεπει να επικοινωνίσουμε αποψεις/ιδεες/βιωματα και αυτο το καπως θα πρεπει να είναι και καπως αντικειμενικο με ξεκαθαρη αντιληψη ότιείναι ατελης λεξεις.Υ.Γ. το να επιστρεψει καποιος συνειδητα σε εποχες οπου απλη γρίπη μπορει στα τριαντα σου να σε σκοτωσει, η παιδικη θνησιμοτητα είναι στον θεο και ανθρακορύχοι να αφανήσουν την τεχνολογικα υποδεεστερη φυλή σου στον αμαζόνιο δεν λεγεται "αγνα", "γνησια" και "καχονες" αλλα πληρης απουσία αισθησης φοβου και ανοησία, πραγματα που είναι αντιθετα στο πιο γνησιο,αγνο ενστικτο επιβίωσης που εχουν κυριολεκτικα όλοι οι εμβιοι οργανισμοι και αυτο λεγεται ρομαντ-ισμος ;P