Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης

Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης Facebook Twitter
2

Βίντεο με σοκαριστικές εικόνες βρήκαν οι αστυνομικοί στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια της Αλεξανδρούπολης ο 32χρονος που συνελήφθη και φέρεται να είναι ένας από τους μαχητές του ISIS.

Ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι έγινε λάθος στη μετάφραση καθώς δεν γνωρίζει αγγλικά. Μάλιστα, μόλις κατάλαβε ότι κατηγορείται για τρομοκρατία, επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Τα βίντεο μοιάζουν με το προπαγανδιστικό υλικό που αναρτούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βασανιστήρια και αποκεφαλισμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε βίντεο μικρής διάρκειας φαίνεται ο ίδιος και ακόμα ένας άντρας να βασανίζουν και να ξυλοκοπούν έναν νεαρό άντρα και να γελούν με τις πράξεις τους ενώ το θύμα τους είναι αιμόφυρτο και εκλιπαρεί για τη ζωή του. Το βίντεο ξαφνικά διακόπτεται. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο κινητό του 32χρονου υπάρχει φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του θύματος. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι ο άνδρας αποκεφαλίστηκε, γιατί του είχε κάψει το σπίτι στη Συρία και ότι δεν έχει σχέση με τον ISIS.

«Αν ήμουν δολοφόνος του ΙSIS δεν θα με άφηναν από το Ισλαμικό Κράτος να φύγω. Πήρα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου και το έσκασα γιατί φοβόμουν για την ζωή μου. Έτσι βρέθηκα στην Ελλάδα. Δεν συμφωνώ με την όλη διερμηνεία που έγινε το πρωί γιατί υπάρχουν ψεύδη και ασάφειες. Όπως για παράδειγμα ότι συμμετείχα εθελοντικά στον ISIS και σκότωνα όποιον μισούσα. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν είναι σύνηθες φαινόμενο στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Συρία», ανέφερε στις αρχές ο 32χρονος.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του 32χρονου, κ. Τσιουλπά, μιλώντας στην ιστοσελίδα e-evros δήλωσε: «Σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγός του παραδέχθηκε ότι ο 32χρονος ήταν μέλος του ISIS, αλλά μόνο για τρεις μήνες. Μιλώντας στην κάμερα του Alpha είπε: «Ηταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS». Πάντως, φάνηκε να μην γνωρίζει το φρικτό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του, κάνοντας λόγο για απλές φωτογραφίες με τους φίλους του.

Το ζευγάρι έφυγε από τη Συρία το 2013 και το 2016 έφτασε στην Ελλάδα, μέσω Λέρου. Εμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και ένα χρόνο αργότερα πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Πριν από δύο μήνες η σύζυγος του 32χρονου τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό και οι αρχές άρχισαν να τον παρακολουθούν διακριτικά. Οταν πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου, στις 19 Οκτωβρίου, συνελήφθη.

Με πληροφορίες από ANT1 και «Ελεύθερος Τύπος»

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια