ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κινέζος επενδυτής «σάρωσε» τα Εξάρχεια - Αγόρασε 100 διαμερίσματα

Κινέζος επενδυτής «σάρωσε» τα Εξάρχεια - Αγόρασε 100 διαμερίσματα Facebook Twitter
14

Κινέζος επενδυτής προχώρησε σε μαζική αγορά ακινήτων στα Εξάρχεια αποκτώντας 100 διαμερίσματα στην περιοχή.

Οι πληροφορίες από την εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρουν πως ο επενδυτής προχώρησε στην αξιοποίηση των διαμερισμάτων μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων ενοικιάσεων και στη συνέχεια τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε ξένο επενδυτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ίδιος επενδυτής ετοιμάζει νέα αγορά ώστε να αποκτήσει περισσότερα από 100 διαμερίσματα αυτή τη φορά και πάλι στα Εξάρχεια.

Ο λόγος της προτίμησης για επενδύσεις στην συγκεκριμένη περιοχή είναι τόσο η διάθεση πολλών ακινήτων όσο και οι χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εφημερίδα ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Spitogatos, υπάρχει μεγάλη ζήτηση ακινήτων από ανθρώπους του εξωτερικού και ειδικά εκτός της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από την Κίνα, κατά 203%, από την Τουρκία, κατά 90% και τα ΗΑΕ κατά 50%, αλλά και από τη Γερμανία με 68% η αύξηση.

Το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» είναι στην περιοχή της Αττικής.

Ελλάδα
14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM