Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σήμερα σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σήμερα σε γήπεδο ποδοσφαίρου Facebook Twitter
0

Η Θεσσαλονίκη παίζει μπάλα και στέλνει μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η πλατεία Αριστοτέλους, σήμερα, μεταμορφώνεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου και υποδέχεται ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό τουρνουά, την Εθνική Αστέγων, τη ΧΑΝΘ, το ACT, τις κορασίδες του ΠΑΟΚ, προσφυγόπουλα από ξενώνες φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ, το Φάρο του Κόσμου, εθελοντές από το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φίλους του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αλλά και όλους όσους έχουν διάθεση για χαρά και παιχνίδι.

Σε αυτή τη γιορτή αλληλεγγύης, καλούνται όλοι οι ενεργοί πολίτες να συμμετάσχουν και να φορτώσουν με πολλά γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 22 Χ16 μέτρα πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Όπως ανέφερε ο εκδότης του περιοδικού του δρόμου «Σχεδία», Χρήστος Αλεφαντής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM», οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το διαφορετικό τουρνουά, θα εναλλάσσονται από τις 11:00 έως τις 14:00. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά και θα τηρηθούν οι κανονισμοί που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 22 Χ16 μέτρα πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

«Θα είμαστε εκεί να υποδεχτούμε όλους τους φίλους και να στείλουμε μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού» σημείωσε ο κ. Αλεφαντής και πρόσθεσε ότι «είναι ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, όπου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Στο τουρνουά «Γκολ στη Φτώχεια», πέρα από την Εθνική Αστέγων, θα συμμετάσχουν ομάδες προσφύγων από τους ξενώνες φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο και την Πυλαία, από το Φάρο του Κόσμου, η ΧΑΝΘ, το ACT, εθελοντές από το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η ομάδα κορασίδων του ΠΑΟΚ, ενώ κοντά μας θα βρεθεί και η πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ (Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών) κυρία Ραμπέα Ιατρίδου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM