23.782 υπογραφές για το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου

23.782 υπογραφές για το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Εκπρόσωποι οργανώσεων που δουλεύουν πάνω στα δικαιώματα των τρανς ατόμων –το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας, η Διεθνής Αμνηστία και η All Out- παρέδωσαν σήμερα το πρωί 23.782 υπογραφές για το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, στη Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων, η συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε σε θετικό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις όσον αφορά τα σημαντικά βήματα που γίνονται με το νομοσχέδιο, αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτό.

Η συλλογή υπογραφών έγινε στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατείας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, της Colour Youth, της Διεθνούς Αμνηστίας και της All Out: «Ελλάδα κάνε το Σωστό: Η καινούργια νομοθεσία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των τρανς ατόμων». Όπως επισημαίνεται, στόχος της εκστρατείας είναι η διασφάλιση ότι η καινούρια νομοθεσία προστατεύει πλήρως τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Σημειώνεται επίσης ότι η εκστρατεία έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Transgender Europe και ILGA Europe.


Τις υπογραφές παρέδωσαν εκ μέρους των οργανώσεων, η Άννα Απέργη, συντονίστρια προγραμμάτων από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Δήμητρα Σπαθαρίδου, συντονίστρια δράσης του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και ο Σάββας Κλεάνθους και η Χαρά Νικολάου από τη Colour Youth.


Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε τροποποίηση που επιτρέπει πρόσβαση στις διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σε τρανς παιδιά 15 και 16 ετών, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν την συγκατάθεση των γονιών τους και γνωμοδότηση από επιτροπή ειδικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM