Σοβαρές καταγγελίες για αγώνα κολύμβησης στον Ισθμό - Παιδιά έπαθαν υποθερμία ενώ άλλα κινδύνεψαν από ρεύματα και τσούχτρες

Σοβαρές καταγγελίες για αγώνα κολύμβησης στον Ισθμό - Παιδιά έπαθαν υποθερμία ενώ άλλα κινδύνεψαν από ρεύματα και τσούχτρες Facebook Twitter
1

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα open water, «Cross the Euro canal» που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Διώρυγα της Κορίνθου προχώρησαν συμμετέχοντες στα social media αλλά και στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για τραγικές συνθήκες, υποστηρίζοντας ότι οι 450 συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, κινδύνεψαν να πνιγούν εξαιτίας των ισχυρών αντίθετων ρευμάτων για τα οποία δεν είχαν ενημερωθεί από τους διοργανωτές.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του κολυμβητή Χρήστου Ασημακόπουλου που κάνει λόγο για παιδιά «σοκαρισμένα και μελανιασμένα από τα τσιμπήματα από τσούχτρες», τα οποία, μάλιστα, παρασέρνονταν από τα ορμητικά νερά την ώρα που άλλα κρατιόντουσαν με το ζόρι στις όχθες περιμένοντας βοήθεια, καθώς επίσης και «για παιδιά που είχαν πάθει υποθερμία και έμεναν αβοήθητα καθώς δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας με τους διοργανωτές την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας».

Μάλιστα, όπως προσθέτει: «Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα με την πρωτοφανή εγκληματική αμέλεια των διοργανωτών που δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη για την ασφάλεια μας με αποτέλεσμα από κολυμβητές αρκετοί να γίνουμε ναυαγοσώστες την στιγμή που είχαμε φθάσει ήδη στα 4 από τα 6km της διαδρομής».

Δεκάδες αντίστοιχα σχόλια υπάρχουν και στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook ενώ σε δηλώσεις του στο loutrakiblog.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε σχετικά: «Yπήρχαν ελλείψεις και δεν υπήρχε συντονισμός. Οι εθελοντές βοηθούσαν όσο μπορούσαν. Μίλησα με το Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων και συμφωνήσαμε ότι Περιφέρεια, Δήμος και η εταιρία της Διώρυγας θα αναλάβουμε τη διοργάνωση. Αυτό το μεγάλο γεγονός θα συντονισθεί από τώρα και θα γίνει όπως πρέπει να γίνει. Θα έχει την προβολή και την οργάνωση που χρειάζεται υπό την αιγίδα μας πλέον γιατί μπορεί να αποτελέσει ένα παγκόσμιας φήμης γεγονός».

Σε δική τους ανάρτηση οι διοργανωτές αναφέρουν: «Δυστυχώς, μία αλλαγή στα ρεύματα στη Διώρυγα της Κορίνθου, νωρίτερα από το συνηθισμένο, δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί ο Διάπλους όπως τον είχαμε ονειρευτεί. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους αθλητές που κολύμπησαν κόντρα στο ρεύμα και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον αγώνα, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν. Μέσα στις επόμενες ώρες οι κολυμβητές που δεν τερμάτισαν θα ενημερωθούν σε ότι αφορά τα διαδικαστικά γύρω από τη συμμετοχή τους.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για τον Θεό ποιος έδωσε άδεια για αυτόν τον αγώνα . Έλεος ακόμα και η βλακεία πρέπει να έχει έναν όριο . Το ξέρω πόσο όλο αυτό δεν είναι αποτέλεσμα λάθος αποφάσεων αλλά και πάλι , έλεος.