Πρώτο θέμα στη Βρετανία ο φρικτός θάνατος τουρίστριας από επίθεση σκύλων στην Ελλάδα

Πρώτο θέμα στη Βρετανία ο φρικτός θάνατος τουρίστριας από επίθεση σκύλων στην Ελλάδα Facebook Twitter
11

Πρώτο θέμα στα βρετανικά μίντια είναι σήμερα ο τραγικός θάνατος της 63χρονης Βρετανίδας τουρίστριας, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας Ροδόπης από το απόγευμα της Πέμπτης.

Η 63χρονη γυναίκα είχε δεχθεί επίθεση από αδέσποτα ζώα, όπως η ίδια είχε πει ενημερώνοντας τηλεφωνικά την οικογένειά της στο Λονδίνο το απόγευμα της Πέμπτης. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής, αλλά χθες η σορός της βρέθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Οι διασώστες βρήκαν τη σορό της 63χρονης στην περιοχή του Πύργου Πετρωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σώμα της ήταν σε άθλια κατάσταση και τα σημάδια έδειχναν ότι δέχθηκε επίθεση από άγρια ζώα.

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως οι άνδρες των σωστικών συνεργείων βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα καθώς το πτώμα της 64χρονης γυναίκας βρέθηκε διαμελισμένο και είχε κατασπαραχθεί από άγρια ζώα που της επιτέθηκαν.


Το επίσημο πόρισμα θα βγει από την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Guardian που έχει την είδηση στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής του έκδοσης, αναφέρει πως εκπρόσωπος του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων δήλωσε πως οι αρχές είναι σε επαφή με την ελληνική αστυνομία σε σχέση με το περιστατικό και πως παρέχεται προξενική βοήθεια στην οικογένειά της. 

H Telegraph υπογραμμίζει πως στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριo αδέσποτα σκυλιά τα οποία αυξήθηκαν λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών. Μεταδίδει την είδηση αναφέροντας ότι η γυναίκα πέθανε από επίθεση σκύλων και προσθέτει επίσης πως το μονοπάτι το οποίο χρησιμοποίησε περνά κοντά από σημεία όπου βρίσκονται φάρμες και μαντριά τα οποία φυλάσσονται από μεγάλα τσοπανόσκυλα.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όσοι μεγάλωσαν στην περιοχή γνωρίζουν ότι έτσι και σε πετύχει τσομπανόσκυλο το μόνο που μπορείς να κάνεις για να γλυτώσεις είναι να μείνεις ακίνητος και να φωνάζεις "Τσομπάνε!" μέχρι να έρθει και να μαζέψει το τσομπανόσκυλο. Οποιαδήποτε κίνηση εκλαμβάνεται ως απειλή και επιτίθενται. Έχουν επιτεθεί αρκετές φορές, αλλά με όχι τραγική κατάληξη από όσο γνωρίζω. Πρόσφατα φίλος μας, με λατρεία για τα σκυλιά, έμεινε 13 ώρες ακίνητος (όλο το βράδυ) μέχρι να έρθει τελικά ο τσομπάνος. Να σημειώσω ότι είχε κυνηγετικό όπλο μαζί του, αλλά προτίμησε να μην το χρησιμοποιήσει στο σκυλί και να ταλαιπωρηθεί ο ίδιος, γιατί πραγματικά δεν φταίει το σκυλί. Έτσι τα έμαθαν, εκεί τα έφτασαν και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη που του αναλογεί.Τώρα αν μιλάμε για σκυλιά που τα παρατήσανε και έχουν αγριέψει, είναι μία άλλη ιστορία. Η περιοχή έχει πάρα πολλά αδέσποτα, γυρνάνε σε αγέλες ακόμα και μέσα στην πόλη (Κομοτηνή), με επιθέσεις καταγεγραμμένες που δεν είχαν προκληθεί.
Ποιά 'αλλα' ζώα ? Υπάρχουν λύγκες και τίγρεις στην Ροδόπη ? Πήρε μονοπάτι όπου βγαίνουν λύκοι μέρα μεσημέρι ? Για να επιβιώσουν οι ύποπτοι " πρέπει να φαγωθεί μεσήλιξ Βρεττανίς?Και αν υποθέσουμε πως είναι από πτώση , πάλι υπόλογοι έιμαστε
Ας δει στα σίγουρα ο ιατροδικαστής τι την κατασπάραξε και μετά λέμε αν ήταν όντως αδέσποτα ή όχι. Γιατί πολλοί δεν δυσκολεύονται να ξεκινήσουν προγκρόμ κατά των αδεσπότων ενώ μπορεί να ήταν πτώση να σκοτώθηκε και τελικά να την κατασπάραξαν μεταξύ των αδεσπότων και άλλα ζώα.Τι να κάνουν κι αυτά; Τα έχουμε φέρει σε επίπεδα επιβίωσης.
Κι εγώ είχα φτάσει στα όρια επιβίωσης μου πριν κάποια χρόνια, δεν βγήκα να κλέβω πορτοφόλια και να δερνω γριουλες. Τόσο κοντόφθαλμη προσέγγιση έχω καιρό να δω, σίγουρα δεν είστε κυνηγός? Το ότι πήρε τους οικείους της τηλέφωνο και είπε με δαγκώνουν σκυλιά, να υποθέσουμε ήταν απότοκο της πτώσης της μακαριτισας.Εκτός αν υποδεικνύεται ως θύτες την αγέλη αγριοκουνελων ή το κουναβιραπτορ της νότιας Ροδόπης.Ήμαρτον πια με τα αδέσποτα. Η θέση τους είναι στα κυνοκομεία και στα σαλόνια μας πουθενά αλλού, για το καλό το δικό τους και το δικό μας. Στις πόλεις θα σκοτωθούν από τροχαίο και στην εξοχή θα επιδεινώσουν την κατάσταση της άγριας πανίδας βλέπε λαγοι, πέρδικες ορτυκθα κι αλλά εδαφοβια είδη που δεν καλοπερνανε με την νόμιμη και παράνομη θήρα.
Τώρα όλοι εσείς που λέτε για αδέσποτα, δείτε τι είπε ο ιατροδικαστής. Μάλλον Lias81 εσύ είσαι ο κοντόφθαλμος της υπόθεσης. Και όχι, δεν είμαι κυνηγός. Δεν τρώω ούτε καν κρέας να φανταστείς. Αυτό δεν θα με αποτρέψει το να εξετάσω κι άλλα ενδεχόμενα. Η κυρία πάνω στον χαμό θα κατάλαβε ότι ήταν σκυλιά ενώ πιθανότατα, σύμφωνα με την λογική και τον ιατροδικαστή, ήταν λύκοι ή τσακάλια. Τα αδέσποτα δεν φταίνε σε κάτι. Εμείς τα έχουμε φέρει σε αυτή την κατάσταση.
Νεώτερες πληροφορίες λένε ότι τελικά δέχθηκε επίθεση κροκόδειλου και θηλυκού λιονταριού ταυτόχρονα. Το ότι τηλεφώνησε στους δικούς της και είπε ότι δέχθηκε επίθεση σκύλων μάλλον το είδε στο όνειρο της και συ δεν διάβασες καθόλου το άρθρο αλλά μόνο τον τίτλο.
Το τι μπορεί να πει ο καθένας σε κατάσταση πανικού, Maggellan, είναι κάτι που δεν μπορείς να πάρεις ως δεδομένο. Ή μήπως εσύ έχεις την διαύγεια όταν δέχεσαι επίθεση να καταλάβεις τι σου επιτίθεται;
Για τόλμα να πεις σε έναν ιδιοκτήτη σκύλου να μαζέψει τις ακαθαρσίες του σκύλου του από το δρόμο, τόλμα να του πεις να βάζει φίμωτρο στο ροντβάιλέρ του όταν το βγάζει βόλτα, τόλμα να παραπονεθείς που ο σκύλος του έρχεται τρέχοντας πάνω σου γαβγίζοντας, τόλμα να παραπονεθείς που ο γείτονάς σου έχει μαζέψει 2432 σκύλαρους στην αυλή του, τόλμα να παραπονεθείς για το σκύλο που τρέχει ανάμεσα στο παιδί σου στην παραλία, τόλμα να παραπονεθείς στο συγχωριανό σου που έχει αμολημένα και άδετα σκυλιά στο μαντρί του, τόλμα να παραπονεθείς για το οτιδήποτε αναφορικά με τα σκυλιά τους, και θα καταλάβεις ποιος δέχεται "πογκρόμ" και ποιος όχι. Και το μόνιμο επιχείρημά τους: Δεν είσαι φιλόζωος και ντροπή σου. Απορώ πόσοι άνθρωποι πρέπει να κατασπαραχθούν ακόμα μέχρι οι ‘’φιλόσκυλοι’’ να συνειδητοποιήσουν ότι σεβόμενοι τα ίδια τους τα ζώα, σέβονται και τους ανθρώπους και κατ’ επέκταση και την κοινωνία της οποίας είναι μέλη.
Δεν φταίνε τα σκυλιά Κωνσταντίνα. Φταίνε οι ανεύθυνοι πολίτες. Εγώ έχω σκύλο και μαζεύω πάντα τις ακαθαρσίες του. Και; Τι θες να πεις με αυτό; Πρέπει να καταλάβεις πως είναι στην νοοτροπία μας ως λαός και όχι συγκεκριμένες ομάδες. Και οι οδηγοί παρκάρουν όπου θέλουν. Για πες τους κάτι. Τόλμα να πεις κάτι σε ντελιβερά που πάει με ταχύτητα την παραγγελία πάνω σε πεζόδρομους. Για τόλμα να πεις στον Ελληνάρα γιατί πέταξε το μπουκάλι στον δρόμο και όχι στον κάδο κ.ο.κ.Ξεκολλάτε για όλα τα δεινά του κόσμου να κατηγορείτε τους φιλόζωους και τους οικολόγους και κοιτάτε λίγο και την καμπούρα σας.Αν γουστάρω να έχω 2432 σκύλαρους στην αυλή ΜΟΥ, θα τους έχω και εσύ και κανένας δεν έχετε κανένα δικαίωμα τι κάνω στον χώρο μου.Δεν δέχεσαι κανένα προγκρόμ αγαπητή. Απλά πολλοί έχετε τάση να υπερβάλλετε και να ψάχνετε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες Lumidy. Μακάρι να ήξερες πόσο πολύ συμφωνώ και πόσο πολύ θυμώνω όταν έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες καταστάσεις.Θίγεις αρκετές από τις παθογένειες της κοινωνίας μας . Ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών δίνει καθημερινά δείγματα έλλειψης παιδείας. Αγένεια, ασυνέπεια, ανευθυνότητα, έλλειψη σεβασμού, έλλειψη αισθητικής κτλ κτλ. Στην τελευταία μου πρόταση στο προηγούμενο σχόλιο, μέσα σε δυο γραμμές έκανα σαφή την άποψη μου. Μόνο αν ο ιδιοκτήτης σκύλου σέβεται το ζωάκι του, μόνο και μόνο τότε σέβεται και το συνάνθρωπό του και την ίδια την κοινωνία. Απαραίτητη προϋπόθεση: ο σεβασμός στο ίδιο το ζώο.Όταν έχει 2432 σκύλαρους στην αυλή του μέσα στην πόλη ή στο χωριό, δεν είναι δικό του δικαίωμα και μόνο. Εκτός και αν η αυλή αυτή βρίσκεται σε κάποιο μέρος στο σύμπαν, το οποίο κατοικείται από αυτόν και μόνο.Θα ήμουν ανόητη αν πίστευα πως φταίει το ροντβάιλερ που κατασπάραξε το παιδάκι στην Κοζάνη πριν καιρό. Δε φταίει κανένα σκυλί ή τσακάλι ή λύκος. Αυτή είναι η φύση τους ή έτσι αναγκαστικά έγινε. Για τα δεινά του κόσμου δεν κατηγορώ κανένα φιλόζωο. Επίσης, το γεγονός ότι είσαι ιδιοκτήτης σκύλου , δε σου δίνει αυτόματα και την ιδιότητα του οικολόγου.Ούτε θεωρώ ότι η μεγαλύτερη καταστροφή του κόσμου είναι 10-20 αδέσποτα σκυλιά στο δρόμο ή αν εσύ έχεις 2 σκυλιά στο σπίτι σου. Αν τα φροντίζεις όπως πρέπει και αν σέβεσαι και εμένα που δεν έχω ή δε θέλω να έχω, επαφή και εξοικείωση με τα σκυλιά, τότε μπράβο σου. Αν μετά δεν τα παρατήσεις στο δρόμο ή σε κανέναν κάδο , πάλι μπράβο σου, ειλικρινά.Η ένστασή μου ήταν καθαρά και μόνο στο σχόλιό σου πως δε δυσκολευόμαστε να ξεκινήσουμε πογκρόμ κατά των αδέσποτων και γενικά των σκυλιών. Δες την τηλεόραση, τα έντυπα. Δες τους συναδέλφους σου στο γραφείο. Δες τους συμφοιτητές σου. Βγες μια βόλτα στο δρόμο το βράδυ όταν βγάζουν τα σκυλιά βόλτα και θα καταλάβεις αν σε παίρνει να κάνεις το οποιοδήποτε παράπονο στους ιδιοκτήτες τους. Τελικά έγινε αυτό που προέβλεψα... «Ντροπή σου Κωνσταντίνα, δεν είσαι φιλόζωη!»