ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πήγαινε για παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης και πέθανε η γνωστή καταδύτρια στη Χαλκιδική

Πήγαινε για παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης και πέθανε η γνωστή καταδύτρια στη Χαλκιδική Facebook Twitter
0

Τραγικό θάνατο βρήκε στη Χαλκιδική 45χρονη καταδύτρια που πέθανε στην προσπάθειά της να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικείας κατάδυσης.

Η 45χρονη μαζί με τον σύζυγό της, 47 ετών, έκαναν από κοινού κατάδυση σε περιοχή του Τορωναίου Κόλπου, προκειμένου να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ που είναι στα 230 μέτρα.

Όμως, όταν βρίσκονταν σε πολύ μεγάλο βάθος, κάτι πήγε στραβά και η καταδύτρια ένιωσε αδιαθεσία. Πιθανότατα, σύμφωνα με όσα είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η 45χρονη γυναίκα, αποπροσανατολίστηκε.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, στη Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής παρουσιάστηκε πρόβλημα ενώ έπρεπε να βγει στην επιφάνεια,  κάτι προέκυψε και βγήκε νωρίτερα με αποτέλεσμα να πάθει τη νόσο των δυτών και να βρει τραγικό τέλος. Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο σύζυγός της 47 ετών βγήκε αργότερα, γιατί παρέμεινε για αποσυμπίεση, τουλάχιστον 3 ώρες, ωστόσο αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είπε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα του από τα μάτια του.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από το Πόρτο Καρράς με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ειδικός θάλαμος αποσυμπίεσης.

Με πληροφορίες από halkidikinews.gr

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ