Απεργία την Πρωτομαγιά

Μια 36χρονη ήταν η αρχηγός της συμμορίας των πορτοφολάδων του μετρό

Μια 36χρονη ήταν η αρχηγός της συμμορίας των πορτοφολάδων του μετρό Facebook Twitter
Φωτό: Καθημερινή
1

Μια 36χρονη από τη Ρουμανία φέρεται να ήταν η αρχηγός της συμμορίας των πορτοφολάδων που έκλεβε τους επιβάτες σε ΜΜΜ της Αθήνας.

Η 36χρονη από την Αλβανία ήταν γνωστή ως  «Ρομίνα» ή «Τόνια» και όλα  τα επιχειρησιακά μέλη υπάκουαν τυφλά τις προσταγές της.

Στην καριέρα» της που άρχισε  το 1999, σε ηλικία 18 χρόνων, έχει τουλάχιστον 8 συλλήψεις, σύμφωνα με όσα γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως η ίδια και οι συνεργοί της αναζητούσαν αστυνομικούς ή υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι, που περιπολούσαν σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, προκειμένου να τους «λαδώσουν» εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια κινήσεων αλλά και συλλήψεις «ανταγωνιστών».

Η ίδια φρόντιζε και την νομική προστασία των μελών της συμμορίας που συλλαμβάνονταν, έχοντας προσλάβει δύο τουλάχιστον δικηγόρους, από τις συνομιλίες των οποίων προέκυπταν υποδείξεις για τον εφοδιασμό των «πορτοφολάδων» με πλαστές κάρτες εργασίας και υπεύθυνες δηλώσεις μονίμου κατοικίας, και «φιλολογικές» συνομιλίες για τον… χρηματισμό δικαστικών λειτουργών προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης στα δικαστήρια.

Η «Ρομίνα» παρενέβαινε δυναμικά όταν μέλη της σπείρας επιχειρούσαν να «ρίξουν» την ίδια ή τους συνεργούς της κρατώντας κρυφή μια κλοπή πορτοφολιού, σε μία περίπτωση είπε απειλητικά: «...Κράτησέ τους με το καλό μέχρι να έρθω εγώ…, ...Αν σας βγάλουν λεφτά καλώς, αν δε σας βγάλουν…».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια