Παρέμβαση εισαγγελίας και αστυνομίας ζητεί το ΑΠΘ για τα ναρκωτικά

Παρέμβαση εισαγγελίας και αστυνομίας ζητεί το ΑΠΘ για τα ναρκωτικά Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης και της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών εντός της πανεπιστημιούπολης, ζητεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και Πρυτανικού Συμβουλίου.

Η σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ συζήτησαν στις 31/8/2017 το θέμα των περιστατικών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης ΑΠΘ, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νέου νόμου 4485/2017.

Τα δύο σώματα επιβεβαίωσαν προηγούμενες αποφάσεις τους ότι το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αποφάσισαν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 4485/2017, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης, αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να δοθούν κατευθύνσεις από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο αναβιώνει- Το μνημόνιο συνεργασίας και η επόμενη μέρα για το «Παλατάκι»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο αναβιώνει- Το μνημόνιο συνεργασίας και η επόμενη μέρα για το «Παλατάκι»

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Βουλής των Ελλήνων, Υπερταμείου και ΕΤΑΔ - Η ιστορία του Κυβερνείου γνωστό ως το «Παλατάκι» της Θεσσαλονίκης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ