Απολυμένος συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας και μετά πήγε για καφέ (upd)

Απολυμένος συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας και μετά πήγε για καφέ (upd) Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
10

Τον δήμαρχο Ελευσίνας μαχαίρωσε το πρωί της Δευτέρας απολυμένος συμβασιούχος του δήμου στον τομέα της καθαριότητας έπειτα από διαπληκτισμό στο γραφείο του.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στο δημαρχείο της Ελευσίνας και ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 35χρονος πρώην συμβασιούχος στο δήμο κατάφερε να μαχαιρώσει δύο φορές τον δήμαρχο στο πόδι και έφυγε ψύχραιμος από το γραφείο. Οι αστυνομικές αρχές μετά από έρευνες εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί πολύ από το σημείο, αλλά προτίμησε να πάει σε μια καφετέρια αφού προηγουμένως πέταξε το μαχαίρι. 

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσουκαλάς, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός κινδύνου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επίσης με μήνυμά του, καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Την επίθεση με μαχαίρι κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλά, καταδικάζει και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλης, διαμηνύοντας ότι η «τοπική αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται».


«Το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ' ένα ανοχύρωτο περιβάλλον» αναφέρει ο κ. Πατούλης σε σχετική του δήλωση.

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ισως η μοναδική χώρα στον πλανήτη όπου το λούμπεν στοιχείο συνδέεται με τον διορισμό και οι αγώνες του προλεταριάτου με το ΕΚΑΣ και τη μονιμότητα !
Δεν δικαιολογώ την πράξη αλλά έχουν αγανακτήσει οι άνθρωποι.Από την άλλη έχουν και οι τοπικοί «άρχοντες» την ευθύνη τους όταν τάζουν θέσεις εργασίας, ειδικά «τζούφιες» με ημερομηνία λήξης.Η κουβέντα για το ζήτημα είναι μεγάλη και δεν είναι της στιγμής.Περαστικά στον δήμαρχο Ελευσίνας, καλή δύναμη και καλά ξεμπερδέματα στον πρώην εργαζόμενο-συμβασιούχο για τον οποίο θα ήθελα να μάθω σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι τον οδήγησε στην πράξη αυτή. Γιατί τρελός δεν πρέπει να είναι ο άνθρωπος...
Τι εννοείς "τζούφιες με ημερομηνία λήξης"; Η σύμβαση είναι ορισμένου χρόνου και μετά το πέρας αυτού λήγει. Αν δεν ήθελαν ας μη διορίζονταν, δεν φταίει κάποιος γι αυτό.Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν κουβέντα για το θέμα...
Σοβαρά μιλάς τώρα; Έχεις γνώση του αντικειμένου;Πολλές βαθμίδες συμβασιούχων του δημοσίου (σύμφωνα με τα καταστατικά των δήμων, νομαρχιών, υπουργείων και σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ), καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εργασίας, απλώς το κράτος έχει βρει αυτό απαράδεκτο νομικό τερτίπι προκειμένου να μη μονιμοποιούνται. Υπάρχουν εργαζόμενοι του δημοσίου για 7,10,15 χρόνια αδιάκοπης, συνεχούς εργασίας οι οποίοι -για ποιό λόγο άραγε;- υπάγονται σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των συνεχών ανανεώσεων συμβάσεων. Δεν αναφέρομαι σε συμβασιούχους μερικών μηνών εργασίας.Ένας άνθρωπος, ειδικά με τις σημερινές συνθήκες, που πρωτόπιασε εργασία ως συμβασιούχος σε ηλικία 35-40 χρονών και σήμερα είναι 45 ή 50, 55 χρονών και ο οποίος μέχρι σήμερα, αποδεδειγμένως, με αυτό το καθεστώς των συνεχόμενων ανανεώσεων εργασίας καλύπτοντας κάποια πάγια & διαρκή θέση υπηρεσιών, γιατί να μη μονιμοποιηθεί; Ενδεχομένως να είναι και οικογενειάρχης με τις υποχρεώσεις του στο «κόκκινο», πως τον απολύσεις με την γελοία δικαιολογία ότι ξαφνικά ΔΕΝ ανανεώνεται η σύμβασή του, παρατηρώντας το συχνό φαινόμενο ότι την θέση του θα την καταλάβει σχεδόν άμεσα κάποιος άλλος νεο-συμβασιούχος κατόπιν νέας προκήρυξης πρόσληψης συμβασιούχων για τις συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες για τους μέχρι πρότινος συμβασιούχους δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους;;;...Για εξήγησε μου σε παρακαλώ πολύ.-Ξέρεις κάτι ρε συ Δον Ιδιώτη; Η εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος. Στο λέω φιλικά, πάντα.
Νοών, αναφερόμουν στους συμβασιούχους των ΟΤΑ που στη πλειοψηφία τους είναι ψηφοθηρικοί διορισμοί που προσλαμβάνονται για λίγο χρόνο. Για αυτούς που λες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί που προτιμούν να τους έχουν σε ομηρία. Κάποια στιγμή πρέπει βέβαια να ξεκαθαριστεί και ο Δημόσιος Τομέας και να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες και ποιες είναι θέσεις αργομισθίας.
Καλα, τολματε να εγκαλείτε το Δον Ιδιωτη για ελλειψη σοβαροτητας, κε Νοων νοειτω? Εχετε συναισθηση οτι προσπαθειτε να δικαολογησετε ποινικα κολασιμη πραξη ψυξασθενους?