Ψαράς στη Φθιώτιδα βρήκε στα δίχτυα του βυζαντινά πήλινα αγγεία

Ψαράς στη Φθιώτιδα βρήκε στα δίχτυα του βυζαντινά πήλινα αγγεία Facebook Twitter
0

Ψάρια αλλά και ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είχε το δίχτυ επαγγελματία αλιέα που ανασύρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Αταλαντονησίου.

Ο ψαράς με το αλιευτικό του εργαλείο (μανωμένα δίχτυα) ένα αρχαίο θραυσμένο πήλινο αγγείο και δυο πήλινα θραύσματα, από το βυθό της θάλασσας και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων  από την ακτή, όπου ψάρευε με το επαγγελματικό του σκάφος.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, ενημερώθηκε η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για αντικείμενα της Βυζαντινής περιόδου ενώ ψαράδες της περιοχής αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο σημείο έχει διάσπαρτα πολλά παρόμοια αντικείμενα.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι αλιείς έχουν την υποχρέωση να τα παραδίδουν στις Λιμενικές Υπηρεσίες και αυτοί με τη σειρά τους στους ειδικούς επιστήμονες για την αυτοψία και την περισυλλογή τους

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Ελλάδα / Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του ελληνικού FBI - Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών τέσσερα άτομα που κινούνταν στο σημείο λίγα λεπτά πριν την ισχυρή έκρηξη
LIFO NEWSROOM
«Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ελλάδα / «Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας, ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε τη λήξη της κινητοποίησής του, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» - Τα αιτήματά του ικανοποιήθηκαν, ενώ η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για «μια μεγάλη νίκη απέναντι στο σκοτάδι»
LIFO NEWSROOM