Κοζάνη: Εργατικό δυστύχημα στο λιγνιτικό ορυχείο Καρδιάς - Ανυψωτικό μηχάνημα καταπλάκωσε έναν άνδρα

Κοζάνη: Εργατικό δυστύχημα στο λιγνιτικό ορυχείο Καρδιάς - Ανυψωτικό μηχάνημα καταπλάκωσε έναν άνδρα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ (φωτογραφία αρχείου)
0

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στο ορυχείο Καρδιάς του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ένας 35χρονος από την Πτολεμαΐδα, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του όταν το ανυψωτικό μηχάνημα, τύπου κλαρκ του οποίου ήταν χειριστής, ανετράπη και τον καταπλάκωσε.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό δυστύχημα, τα αίτια του οποίου ερευνά η αστυνομία και ο τομέας πρόληψης ατυχημάτων της ΔΕΗ ΑΕ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται και ο επιθεωρητής Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ αναφέρει:

«Σήμερα Σάββατο 19.08.17 και περί την 9η πρωινή συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα εργαζόμενου σε εργολάβο στο Ορυχείο Καρδιάς. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικών εργασιών του εργολάβου ενόψει της έναρξης εργασιών συντήρησης από τα συνεργεία του εξοπλισμού του Ορυχείου την προσεχή Τρίτη.

Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε διευκόλυνση.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του άτυχου εργαζόμενου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ