Σπείρα χρησιμοποιούσε ειδικό μηχάνημα που απενεργοποιούσε το σύστημα ασφαλείας από πολυτελή οχήματα

Σπείρα χρησιμοποιούσε ειδικό μηχάνημα που απενεργοποιούσε το σύστημα ασφαλείας από πολυτελή οχήματα Facebook Twitter
0

Σπείρα στη Χαλκιδική χρησιμοποιούσε ειδική συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου και παρέκαμπτε τα συστήματα ασφαλείας πολυτελών αυτοκινήτων. Οι δράστες κατάφερναν εκτός από τα παραπάνω να παραποιούν και τα στοιχεία κυκλοφορίας τους και μετέφεραν τα ΙΧ εκτός χώρας.

Στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών για κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων συγκεκριμένης μάρκας που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ένας 33χρονος Σέρβος και μία 24χρονη ομοεθνής του, καθώς εξακριβώθηκε ότι διέρρηξαν και αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι από τα μέσα Ιουλίου οι δράστες αφαίρεσαν, στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας, τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα και προσπάθησαν να κλέψουν ακόμη ένα.

Σπείρα χρησιμοποιούσε ειδικό μηχάνημα που απενεργοποιούσε το σύστημα ασφαλείας από πολυτελή οχήματα Facebook Twitter

Από κοινού με άλλους συνεργούς τους, έχοντας κάθε φορά διαφορετική σύνθεση, εντόπιζαν και αφαιρούσαν πολυτελή οχήματα τύπου SUV, που έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, αφού τα παραβίαζαν σπάζοντας τα τζάμια τους.


Στη συνέχεια, παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας συνδέοντας με τα καλώδια κάτω από το τιμόνι μία συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου που διέθετε ο 33χρονος. Τα αυτοκίνητα μεταφέρονταν σε προσωρινή κατοικία των συλληφθέντων, σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου τα σκέπαζαν για να μην εντοπίζονται, παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους και τα μετέφεραν εκτός χώρας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα ακαθάριστα οικόπεδα, πυροπροστασία για τα ακίνητα: Ξαφνικός φόρος 500 ευρώ

Ελλάδα / Ξαφνική δαπάνη μέχρι 500 ευρώ και αλαλούμ από την μελέτη πυροπροστασίας για τα ακίνητα κοντά σε δάσος

Μεθόδους... γεωδαισίας για να δουν αν τα σπίτια τους απέχουν 300 μέτρα από το δάσος αναζητούν χιλιάδες πολίτες - «Θα είμαστε ελαστικοί», έχει διαμηνύσει ο υπουργός Περιβάλλοντος - Οι διευκρινίσεις του αρμόδιου γενικού γραμματέα Ευθύμιου Μπακογιάννη
NEWSROOM