Έλεγχοι εφοριακών και σε τουριστικά σκάφη: Στη Σαντορίνη πλοιάριο δήλωσε 200 ευρώ αλλά πήρε 1.500

Έλεγχοι εφοριακών και σε τουριστικά σκάφη: Στη Σαντορίνη πλοιάριο δήλωσε 200 ευρώ αλλά πήρε 1.500 Facebook Twitter
0

Μετά τα καταστήματα, τους χώρους εστίασης και τα κλαμπ, τα κλιμάκια ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έκαναν ελέγχους και σε τουριστικά σκάφη ώστε να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα ναυλοσύμφωνα.

Οι έλεγχοι αφορούσαν κυρίως σε σκάφη που πραγματοποιούν περιηγήσεις στα νησιά του Αιγαίου. 

Στη Σαντορίνη, εντοπίστηκαν οι πρώτοι παραβάτες. Σε σκάφος που πραγματοποιούσε τη διαδρομή Βλυχάδα- Ηφαίστειο στο ναυλοσύμφωνο είχε γραφεί το ποσό των 200 ευρώ ως συνολική είσπραξη για μια περιήγηση αλλά από επιτόπιο έλεγχο στο λιμάνι της Βλυχάδας, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισπραχθεί 1.500 ευρώ.

Το ίδιο κλιμάκιο έκανε στη συνέχεια πέντε ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή και εντοπίστηκαν πέντε τουριστικά σκάφη που είχαν εισπράξει από 1.500- 2.500 ευρώ ανά διαδρομή, ωστόσο τρία από αυτά είχαν αναγράψει πολύ μικρότερα ποσά στα ναυλοσύμφωνα, ενώ τα υπόλοιπα δύο δεν είχαν δηλώσει ούτε ένα ευρώ.

Στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των σκαφών επιβλήθηκε, εκτός από το πρόστιμο, και αναστολή της λειτουργίας τους για 48 ώρες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM