Συνελήφθη ιερέας για κατοχή δενδρυλλίων κάνναβης- Την παύση από τα καθήκοντα του αποφάσισε η Μητρόπολη

Συνελήφθη ιερέας για κατοχή δενδρυλλίων κάνναβης- Την παύση από τα καθήκοντα του αποφάσισε η Μητρόπολη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Στη δικαιοσύνη για να απολογηθεί οδηγήθηκε ο 49χρονος ιερέας που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Ο ιερέας φέρεται να καλλιεργούσε κάνναβη μέσα σε γλάστρες στο σπίτι του σε χωριό της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την απολογία του ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 1.000 ευρώ, της παρουσίας μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κακουργηματική δίωξη, ενώ ο 49χρονος απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι περιστασιακά χρήστης κάνναβης και πως την καλλιεργούσε για προσωπική του χρήση.

Οι διωκτικές Αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του, καθώς η συμπεριφορά του φέρεται να είχε κινήσει τις υποψίες στην ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης. Επίσης εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 95 γραμμαρίων, αλλά και φυσίγγια.

Στο μεταξύ η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, ανακοίνωσε την παύση του ιερέα από τα καθήκοντά του μετά τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ιερά Μητροπόλη Γορτύνης και Αρκαδίας κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από κρατική αρχή, περί παράβασης του Ν. 4139/2013 "Περί εξαρτησιογόνων ουσιών" και του Ν. 2168/1993 "Περί όπλων" από κληρικό της, γνωρίζει ότι σύμφωνα με Ι. Κανόνες της Εκκλησίας, το Ν. 4149/1961 "Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας" και το Ν. 5383/1932 "Περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας', απαγόρευσε προσωρινά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, Ι. Μυστηρίων, Ι. Ακολουθιών και κάθε άλλη ιεροπραξία στον εν λόγω κληρικό, μέχρι την έκδοση απόφασης από τα Δικαστήρια της Εκκλησίας». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ