Μεγάλη πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής κοντά σε σπίτια

Μεγάλη πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής κοντά σε σπίτια Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγη ώρα, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είναι σε εξέλιξη κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες ωστόσο προς το παρόν δεν κινδυνεύουν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κάνουν ό,τι είναι εφικτό προκειμένου η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ αναμένεται σε λίγο η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα το μέτωπο κινείται προς το νότο και έχει περάσει τη Λεωφόρο Αναβύσσου.

Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Ανταποκριτής της ΕΡΤ μετέδωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα πως η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και πως οι άνεμοι δυσχεραίνουν πολύ το έργο της Πυροσβεστικής καθώς τη δυναμώνουν.

Kύριος στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν η πυρκαγιά μέχρι να νυχτώσει, γιατί μετά δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων. Σημειώνεται επίσης, ότι η κατεύθυνση της φωτιάς στις 8 το βράδυ ήταν προς τη Σαρωνίδα.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 9 οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, 5 ελικόπτερα, καθώς και 1 συντονιστικό.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM