Ο σεισμός παραμόρφωσε το έδαφος στην Κω - Το βόρειο τμήμα του νησιού ανυψώθηκε και το νότιο «βυθίστηκε»

Ο σεισμός παραμόρφωσε το έδαφος στην Κω - Το βόρειο τμήμα του νησιού ανυψώθηκε και το νότιο «βυθίστηκε» Facebook Twitter
Dionisis Partheniadis / SOOC
0

Ο σεισμός των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κω, προκάλεσε εδαφική παραμόρφωση περίπου τεσσάρων εκατοστών στην πόλη του νησιού αλλά και στις γύρω περιοχές. Αυτό διαπίστωσαν οι ειδικοί της ερευνητικής ομάδας Τηλεπισκόπησης στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η εφημερίδα, η ερευνητική ομάδα επεξεργάστηκε τα στοιχεία που εστάλησαν από τον δορυφόρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και διαπίστωσε πως τη μεγαλύτερη εδαφική παραμόρφωση υπέστη το μικρό νησί Καρά Αντά, μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων, που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού.

Ο σεισμός παραμόρφωσε το έδαφος στην Κω - Το βόρειο τμήμα του νησιού ανυψώθηκε και το νότιο «βυθίστηκε» Facebook Twitter
Πηγή: Τα Νέα

Επίσης, από τη μελέτη των στοιχείων προέκυψε πως το νότιο τμήμα του νησιού φαίνεται να υπέστη καθίζηση περίπου τριών εκατοστών, ενώ το βόρειο κινήθηκε ανυψώθηκε κατά 10 εκατοστά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ